Başbakan Erdoğan'ın görüşeceği isimler belli oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına ilişkin bilgi almak amacıyla sanatçı ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 11 kişilik heyeti, parti genel merkezinde kabul edecek. 

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, bugün saat 16.00’da parti genel merkezinde kabul edeceği heyetten, Gezi Parkı olaylarına ilişkin bilgi alacak. 
Heyette yer alan kişilerin, toplumun geniş yelpazesini temsil etmesine öncelik verilirken, grupta öğrenci, akademisyen ve sanatçı gibi farklı meslek mensupları bulunuyor. 
Görüşmede, Başbakan Erdoğan olaylarla ilgili düşüncelerini anlatacak ve grup üyelerinden olaylara ilişkin bilgileri ilk ağızdan dinleyecek. 
Görüşmede, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yer alacak. 

Görüşülecek isimler

Gezi Parkı ile ilgili bugün Erdoğan tarafından kabul edilecek olan heyette yer alan isimler şöyle: 
"Sanatçı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Betül Tanbay, Hale Çıracı, İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenciler Nil Eyüboğlu, Zülfikar Kürüm, mimar Selva Gürdoğan, Başbakan’a yazdığı mektuplarla gündeme gelen Bülent Peker, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger ve sosyal medya uzmanı Zehra Öney." 
Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın TESK heyeti ile de görüşmesi başladı. Görüşme Parti Genel Merkezi’nde yapılıyor.