”Başbakan önce kendi çevresini temizlesin”

Kılıçdaroğlu, AKP'li Dişli ile yollarını çok süratli bir şekilde ayırması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile yollarını çok süratli bir şekilde ayırması gerektiğini belirterek, "(Çevrecinin daniskasıyım) diyen Başbakan, çevresine bir baksın, önce kendi çevresini temizlesin" şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada, "Şaban Dişli'nin, Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolar iş takibi ücreti talep ettiği" yönünde gündeme getirdiği olayla ilgili Başbakan Erdoğan'ın hiç konuşmadığını ifade etti. 

Erdoğan'ın, son olarak Rize'de yaptığı konuşmada, "Yolsuzluk yapanların üzerine gideceğiz, yollarımızı ayıracağız" dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

"Bekliyoruz... Sayın Başbakan, ortaya konulan belgeyi eğer ciddi bulmuyorsa bunu açıklasın. Belgeyi ciddi buluyorsa o zaman yollarını ayırsın. Siyasete düzey kazandırmak istiyorsa Recep Tayyip Erdoğan'ın, Şaban Dişli ile yollarını çok süratli şekilde ayırması lazım. Aksi halde kendisi, yolsuzlukların odağı haline gelen bir partinin genel başkanı konumuna gelmiş olacaktır. Eğer kendi partisine, 'AK Parti' demek istiyorsa ve bu konuda da samimiyse, rüşvet alıp cebini dolduranlar çok uzaklarda değil, kendi çevresinde. 'Çevrecinin daniskasıyım' diyen Başbakan, çevresine bir baksın, önce kendi çevresini temizlesin. Sessizlik, suçu paylaşmak anlamına gelir. Başbakan, susarak Şaban Dişli olayını unutturacağım diye düşünüyorsa, hiç böyle düşünmesin. Yarın Meclis açılacak, kürsüye her çıktığımda Şaban Dişli olayı kendisine hatırlatılacaktır." 

  

"Egemen Bağış'ın kıblesi Washington'da"

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'ın, Şaban Dişli'yi savunmaya kalktığını söyledi. Bağış'ın, Amerikan kültürü almış bir insan olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Amerika'da, 1 milyon dolarlık iş takipçiliği yapanları korumazlar. Eğer kendisi, 'Şaban Dişli arkadaşım' diye savunuyorsa, kendisine sormak isterim: Bu 1 milyon dolardan nemalandı mı? Ayrıca din imandan bahsedip, peygamberimizden söz ediyor. 65 bin ABD askerini Türkiye'ye getirip Irak'taki Müslümanlara karşı savaş açmak isteyen 1 Mart tezkeresi Meclis'e gelirken Egemen Bağış, Müslümanlığı hatırlamadı mı? Irak'ta yüz binlerce kadına Amerikan askerleri tarafından tecavüz edilirken Egemen Bağış, Müslümanlığı hatırlamadı mı? Irak'ta 1 milyonu aşkın Müslüman katledilirken Egemen Bağış, Müslümanlığı hatırlamadı mı? Hatırlayamaz. Çünkü kıblesi Washington olanlar, Müslümanlığı anlayamazlar. Egemen Bağış, önce kıblesini değiştirsin, ondan sonra Müslümanlık dersi vermeye kalksın. Rüşvet almak hem siyasette hem Müslümanlıkta ayıptır, günahtır. Savunmak da suçu paylaşmak anlamına gelir."