Başbakan, Türk-İş yetkilileri ile görüştü

Kumlu,sendikaların Ocak-Şubat-Mart ayından bugüne kadar kamu iş sözleşmeleriyle ilgili prosedürü tamamladığını hatırlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindekiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek kamu kesimi iş sözleşmesi görüşmelerinde Hükümet'in teklifinin yeniden değerlendirilmesini istedi.

Kumlu, Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, sendikaların Ocak-Şubat-Mart ayından bugüne kadar kamu iş sözleşmeleriyle ilgili prosedürü tamamladığını hatırlattı.

Sözleşmelerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile daha önce görüştüklerini ve Hükümet'in teklifini aldıklarını ifade eden Kumlu, bu teklifi koordinasyon kurulunda değerlendirdiklerini ve verilen teklif üzerinden sözleşme imzalamak istemediklerini Yazıcı'ya anlattıklarını söyledi.

Daha önce bu konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'dan randevu talep ettiklerini belirten Kumlu, bugün yapılan görüşmede Başbakan Erdoğan'a bu teklif üzerinden sözleşme imzalayamayacaklarını ilettiklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın da kendilerine, Türkiye'de birçok sıkıntının bulunduğunu uzun uzun anlattığını ifade eden Kumlu, yine de sözleşmeyi bu şekilde imzalamayacaklarını bildirdiklerini vurguladı.

Kumlu, Başbakan Erdoğan'ın da teklifi yeniden değerlendireceklerini ve kendilerine bilgi vereceklerini belirttiğini söyledi.

Gazetecilerin soruları üzerine Kumlu, "Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra Devlet Bakanı Yazıcı'nın yanına gittiklerini ve çok ara vermeden görüşmelere devam edilmesi taleplerini ilettiklerini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş ile de Başbakanlık Merkez Bina'da görüştü.

Bu arada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.