Yıldırım: Kafa karıştıran hususta ısrar etmeyiz

Başbakan Yıldırım, AK Partili vekillerin anayasa konusunda kafasını karıştıran husularda ısrar etmeyeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Yıldırım, yılın son İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya El-Bab'da hayatını kaybeden şehtlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Başbakan Yıldırım, TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmekte olan başkanlık sistemini öngören anayasa değişiklik teklifiyle ilgili AK Partili milletvekillerinin "kafasını karıştıran" bir-iki hususun bulunduğunu söyledi.

Bazı düzenlemelerde mahsur olması durumunda ısrar etmeyeceklerini dile getiren Yıldırım, ancak teklifle ilgili kendilerini mutlu eden şeyin MHP'yi mutlu etmemesi durumunda uzlaşma sağlanamayacağını belirtti.

Yıldırım konuşmasından satır başları şöyle:

*Türkiye'nin rejimi belli, rejimi değiştirmeyiz.

*Türkiye ülkesi ve milleti ile bütündür; toprak bütünlüğünü bozacak yapılanmaya izin verilemez.

*Bazıları cumhurbaşkanının kararname yetkisiyle eyaletler ve federasyon kurulabileceğini söylüyor, gerçek böyle değil.

*Belediye kurmak kapatmak, yeni il kurmak, illeri birleştirmek Meclis'in işi.

*Rejim değişikliği tarihte kalmıştır, şimdi artık yönetim ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir hükümet sisteminden bahsediyoruz.

*Yeni anayasa konusunda arkadaşların kafasını karıştıran bir-iki husus var, bunlara dikkat edeceğiz.

*Mahsurlu şey üzerinde inat etmeyiz, anlamı yok.

*Bu bizim tek başına hazırladığımız bir anayasa değişikliği değil; bizi mutlu eden şey MHP'yi mutlu etmezse uzlaşma olmaz, bu işten hayır gelmez.

- Türkiye büyük bir mücadele içerisinde. Terörle mücadelemiz hem sınırlarımız içinde hem de dışında tüm şiddetiyle devam ediyor. Maalesef zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Dün El Bab'ı kuşatan silahlı kuvvetlerimizin kahraman askerlerine alçak terör örgütünün pususu ve intihar saldırısı neticesinde 14 yiğit evladımızı şehit verdik. Yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

- Terör örgütleri canları yandıkça asimetrik saldırılara başladılar. Sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananlar yanılırlar.  Terör tüm dünyanın ortak sorunudur. Sizin teröristiniz kötü benim teröristim iyi anlayışı terörün daha da azmasına sebep olmaktadır. Teröre karşı her zeminde işbirliği yapmaya hazırız. Teröre karşı en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir.