Başbakan Yıldırım'ın Rusya programı belli oldu

Başbakan Yıldırım, Rusya'ya gerçekleştireceği resmi ziyarette Rus mevkidaşı Medvedev ile bir araya gelecek ve Kazan'ı ziyaret edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya gerçekleştireceği resmi ziyarette Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev ile bir araya gelecek ve Kazan'ı ziyaret edecek.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; bu gece Rusya'ya hareket edecek olan Başbakan Yıldırım yarın ve çarşamba günü bu ülkede temaslarda bulunacak.

Yıldırım, yarın ilk olarak Rusya Federasyonu Dışişleri Üniversitesi, MGIMO'da konferansa katılacak. Daha sonra Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile bir araya gelecek olan Başbakan Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev ile de görüşmelerde bulunacak ve iki başbakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

INTERFAX'a mülakat

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde Rus haber ajansı INTERFAX'a mülakat verecek ve heyetinde yer alan Türk gazetecilerle bir araya gelecek.

Türk-Tatar İş Forumuna ve anıt açılışına katılacak

Rusya ziyaretinin ikinci durağı Kazan'a 7 Aralık Çarşamba günü geçecek olan Başbakan Yıldırım, Türk-Tatar İş Forumuna ve Sadri Maksudi Arsal anıtının açılış törenine katılacak.

Yıldırım, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanove ile görüşecek ve basına açıklama yapacak. Yıldırım, Kazan'daki temaslarının ardından Ankara'ya hareket edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir