Başbakan'a fişleme sorusu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "MİT'in Milli Eğitim Bakanlığı ve THY ile yaptığı protokoller dolayısıyla kişilerin özel bilgilerini edindiği doğru mudur?" diye sordu. 

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "10 Haziran 2013 tarihli Taraf gazetesinin haberine göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türk Hava Yolları'yla uçan yurttaşların veya Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda okuyan öğrenci ve ailelerinin tüm özel bilgilerini, attıkları e-postaları söz konusu kurumlarla yaptığı protokoller dolayısıyla elde edebiliyor" diyerek şu soruları yöneltti: 

"MİT'in Milli Eğitim Bakanlığı ve THY ile yaptığı protokoller dolayısıyla kişilerin özel bilgilerini edindiği doğru mudur? Bu protokoller hangi hukuka göre hazırlanıp imzalanmıştır? 
Söz konusu uygulama başlamış mıdır? 
Bu uygulamayla yurttaşlar hangi maksatla fişlenmektedir? 
Şu ana kadar kaç yurttaşımız bu protokoller icabı izlenip kişisel bilgileri MİT'e aktarılmıştır? 
Söz konusu uygulamanın suç olduğunu kabul ediyor musunuz? 
Yurttaşları fişlenmeyen, kişisel bilgilerini edinen istihbarat birim yöneticileri başta olmak üzere bu suçu işleyen tüm kişilerin ortaya çıkarılıp yaptıkları bu hukuksuzluk yüzünden yargı önüne çıkarılması için herhangi bir çabanız olacak mı?"