Başbakan'ın Ankara projeleri, müteahitlere yarayacak

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan'ın Çarşamba günü açıklayacağı projelerin küçük ve orta boy müteahhitlere 'ekmek kapısı' açacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan tarafından gelecek hafta Çarşamba günü açıklanacak Ankara ile ilgili projelerin, "yap-satçı" olarak bilinen küçük ve orta boy inşaat müteahhitliği sektörü açısından önemli fırsatlar yaratacağını belirtirken, sektör temsilcilerine, "teker teker değil, birlik ve konsorsiyum kurarak bu fırsatlardan yararlanmaları" çağrısında bulundu.

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED) tarafından Rixos Otel'de düzenlenen moral gecesine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta Çarşamba günü hükümetin Ankara ile ilgili projelerini açıklayacağını hatırlatan Bakan Cemil Çiçek, "Bu projeler size ekmek kapısı açacak. Teker teker değil, birlik olun konsorsiyum kurun, bu fırsatlardan yararlanın" çağrısında bulundu.

Gökçek: Güçlü ortaklıklar kurun

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de geceye katılan yap-satçı müteahhitlere birleşmeleri çağrısında bulunurken, güçlü ortaklıklar kurmaları halinde, kendilerine, mevcut ihalelerde ortaya çıkanlardan daha düşük yüzdelerle iş vereceğini söyledi.

Ankara'ya geçen yıl 111 bin kişinin göç ettiğini, neredeyse Tokat kadar bir nüfusun Ankara'ya eklendiğini, ayrıca her yıl 50-60 bin yeni aracın Ankara trafiğine kayıt olduğunu anlatan Melih Gökçek, normal trafik düzeninin seyretmesi için yılda ortalama 125 kilometre yol yapılması gerektiğini, ancak kendilerinin, her yıl 95 kilometre yol yapabildiklerini anlattı.

Trafiğin rahatlatılması için, yeraltı yolları ve metro gibi yeni imkanlar üzerinde durduklarını hatırlatan Gökçek, göç ve artan nüfus nedeniyle her yıl 30-40 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğunu, bu yüzden Ankara'da müteahhitlerin rahat iş yaptığını belirtti.

BİM-FED Başkanı:

BİM-FED Başkanı Mustafa Şahin de gecede yaptığı konuşmada, TOKİ'nin uygulamaları ile haksız rekabete neden olmasından şikayet etti. Şahin, sosyal konut üretimi konusunda kendilerinin de görev alabileceklerini, ancak TOKİ'nin birçok bölgede lüks konut yaparak kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Yapı denetimine tabi olmayan TOKİ'nin "kalitesiz ve çok ucuz" malzeme kullandığını öne süren Şahin, "İnşaat malzemeleri satılan merkez olan Rüzgarlı Sokak'ta (TOKİ boyası, TOKİ kapısı) diye özel malzemeler satılıyor. Tanesi 90 liraya Amerikan kapı satılıyor. Biz ne yaparsak yapalım Amerikan kapının maliyetini 90 liraya indiremiyoruz. Bu haksız rekabetin önlenmesini, yeni hükümet döneminde buna el atılmasını istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir