Başbakan'ın liderler turu başlıyor

Erdoğan, terör olaylarına karşı önlemler için ilk olarak DSP Lideri Masum Türker'le görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, liderler turuna bugün başlıyor. Erdoğan, terör olaylarına karşı önlemleri görüşmek üzere ilk olarak DSP Genel Başkanı Masum Türker ile DSP'de 14:30'da bir araya geliyor.

Başbakan Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile yarın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de Perşembe günü görüşecek.

Referandumda saflar netleşti

Öte yandan siyasette hesaplar 12 Eylül'de yapılacak referanduma kitlendi. Liderler meydanlara inmeye hazırlanırken saflar da netleşmeye başladı. Meydanlardan önce "evet"çiler, "hayır"cılar, "kararsızlar" ve "boykot" cephesi ortaya çıktı. "Evet" cephesinin başını AKP , "Hayır" cephesinin başını ise CHP çekiyor. Sandığa gidecek olan vatandaş Anayasa paketi için oyunu kullanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum kampanyası için 50 ili dolaşacak. Erdoğan, vatandaşlardan Anayasa paketi için destek isteyecek. Başbakan Erdoğan meydanlara inerken, Anayasa Mahkemesi'ne giden CHP'yi vatandaşa şikâyet edecek. AKP'li vekiller de seçim bölgelerinde Anayasa paketinde getirilen düzenlemeleri vatandaşa anlatacak.

Hayır cephesinin başını CHP çekiyor.

Paketi Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP, referandumu AKP'ye güven oylamasına dönüştürecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Herkesi referandumda 'Hayır' demeye çağırıyoruz. Halk arasında dendiği gibi; hayırda hayır vardır" çağrısı yaptı.