Başbakan'dan Ermenistan çıkışı: Karşılığı olur

Başbakan Binali Yıldırım Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ sorununa ilişkin, "Dost ve kardeş Azerbaycan'a veya Türkiye'ye buradan bir tehdit olursa, mutlaka karşılığı olur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 6. Bakü Küresel Forumu’ndaki "Güç: Büyük Güçler ve Diğerleri" panelinde konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ sorununa ilişkin, "Soykırım bir insanlık suçudur. Azerbaycan'da bir soykırım, etnik temizlik yapılmıştır. Bunu yapan Ermenistan bunun cezasını çıkmalıdır. Azerbaycan'ın bu davası eninde sonunda sonuca ulaşacaktır. Bu konuda birçok organizasyon Azerbaycan'ın yanındadır. Burada teröristlerin yerleşiyor olması ve bir takım hazırlıkların olması sonucu olmaz. Dost ve kardeş Azerbaycan'a veya Türkiye'ye buradan bir tehdit olursa, mutlaka karşılığı olur. ABD, Karabağ'daki Ermenilere ödül vereceğine oradaki insanlık suçunun hesabını sorarsa daha yerinde olur" ifadelerini kullandı.

Yıldırım: BM'de reform kaçınılmaz ihtiyaçYıldırım: BM'de reform kaçınılmaz ihtiyaç

 

"TANAP bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak""TANAP bu yıl içerisinde tamamlanmış olacak"

 

Bu konularda ilginizi çekebilir