Başbakan'dan Nevşehir'e hızlı tren müjdesi

AK Parti Nevşehir İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri, Nevşehir, Konya hızlı tren hattının projelerinin bu sene tamamlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Nevşehir 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Nevşehir'e yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 81 ili birbirinden ayrı görmediklerini, her yere aynı hizmeti götürdüklerini vurgulayarak, "Ülkenin doğusunu da batısını da kuzeyini de güneyini de kucaklıyoruz. İller kalkındıkça, Türkiye kalkınıyor, Nevşehir kalkınıyor. Nevşehir büyümeye devam ediyor." dedi.

Vatandaşlara, Nevşehir'in bu eşsiz güzelliklerini, harikalarını görmeleri için teşvikler yaptıklarını, 15 yılda Nevşehir'e 5 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğini, anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nevşehir'in ihracatı 15 yılda 7 milyon dolardan tam 52 milyon dolara ulaştı, 11 ayda. Spor tesisleri, barajlar, konutlar, okullar inşa ettik. Hizmete aldığımız sulama projeleriyle Nevşehirli çiftçilerimize yılda ilave, 17 milyon liralık zirai gelir artışı sağladık. Çiftçilerimize yıllık desteği 23 milyondan 112 milyona çıkardık. 2007'de Nevşehir'e Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ni açtık mı? Şimdi 20 binin üzerinde öğrencisi var. Merkez Avanos, Ürgüp, Nar, Gülşehir'i doğalgazla buluşturduk mu? Şimdi diğer ilçelere de inşallah çalışmalarımız devam ediyor."

Başbakan Yıldırım, Nevşehir Stadyumu'nun da yenileme istediğini ifade ederek, bu konuda projelerin hazır olduğunu, onun da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Nevşehir'deki dünyanın en büyük yer altı şehrini de turizme kazandıracaklarına işaret eden Yıldırım, Paşabağları ören yerinin çalışmalarının tamamlandığını ve yakında açılacağını vurguladı.

Kapadokya Havalimanı'nın AK Parti iktidarından önce kapalı olduğunu, seferin bulunmadığını anımsatan Yıldırım, 2016'da buraya kullanan yolcu sayısının 367 bini geçtiğini açıkladı.

Bu sayının da Nevşehir'in nüfusundan da daha fazla olduğuna işaret eden Başbakan Binali Yıldırım, ayrıca havalimanının pistlerinin yenilendiğini, şimdi de modern güzel bir terminalin yapılacağını kaydetti.

Nevşehirlilere hızlı tren müjdesini de veren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kayseri-Nevşehir-Konya hızlı tren hattının projeleri bu sene içerisinde tamamlanacak, inşallah ondan sonra da yapımı için planlamamızı yapacağız. Oradan Antalya'ya doğru da gidiyor. Hayırlı uğurlu olsun. Sadece turizmde değil ticarette de Nevşehir'in önemli bir projesi olacak. "