Başbakan'dan Zarrab'a: İnşallah İçinde bulunduğu yanlıştan döner

ABD'de devam eden davada tanık olarak ifade veren Zarrab için Başbakan'dan önemli bir açıklama geldi. Başbakan Zarrab için, "İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışında konuştu.

Amerika'da devam eden davada Reza Zarrab'ın tanık olarak verdiği ifadeleri değerlendiren Başbakan Yıldırım, "İlk ifadesinde korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor mahkeme deyince de korktum onun için ifademi değiştirdim diyor. İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de hapisten çıkmanın en kolay yolu 'satmak' diyor. 'Satarım...' Alıcısı olursa... Buradan açıkça ifade ediyorum; bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini zora sokmaktır" dedi.

"Konunun en hararetli takipçisi CHP"

Sözlerine, "İlginç bir şey var. Bu davanın en hararetli takipçisi bakıyoruz CHP. CHP kadroları Amerika'ya taşınmış. Orada bu davayı takip ediyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Sen 15 Temmuz şehitlerinin failleri, alçakların davasına hiç gittin mi? Hiç o mahkemelerde duruşmalara katıldın mı?" diyen Başbakan Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Eğer milli isen, eğer yerli isen önce git bu şehitlerin davalarına katıl. Orada ülkemizi savun. Şehitlerin hakkını savun. Gazilerin hakkını savun. Türkiye'ye kumpas kuran Türkiye'nin başına dert açmaya çalışan çevrelerin davalarına destek verip onlarla beraber olmak ne milliliktir ne yerliliktir, olsa olsa onlarla iş birliği yapmaktır.''

CHP belgeleri basına dağıttıCHP belgeleri basına dağıttı

Ünal: Fotokopiler üzerinden mi konuşacağızÜnal: Fotokopiler üzerinden mi konuşacağız

Kılıçdaroğlu'na seslendi: Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla

Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği belgelerin basınla paylaşılması hakkında da yorumda bulunan Başbakan Yıldırım şunları dile getirdi:

"Elindeki belge dediğin ne varsa götür mahkemelere ver kardeşim. Çamur at izi kalsın politikasına artık son ver. Ama onlarda bu yürek olmaz. Saldırıların başrolünde Ana Muhalefet Partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var. 2009 yılından beri bu partinin başında 9 seçime girdin mi? Hangi seçimi kazandın bugüne kadar? Her seçimde kazanmazsan bu sefer istifa edeceğim dedin. Hiç gören oldu mu? Seçim bitti iş bitti. Önce dürüst olacaksın. Millete verdiğin sözün arkasında duracaksın. Buradan bir kez daha söylüyorum. Ey Kılıçdaroğlu, heybende ne varsa dök de rahatla. İşi arkası yarın tefrikalarına çevirme. İşin gücün terör örgütlerinin dümeninde atıp tutmak. FETÖ'cülerin büyüsüne kapılmış gidiyorsun. Türkiye'nin siyasi tarihine de tecrübeli iftiracı olarak kaydedileceksin. Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini küresel sömürge güçlerinin arka bahçesine çevirdin."