Başbakanlık Başdanışmanı görevinden ayrıldı

Yaş haddinden dolayı görevinden ayrılan Başbakan’ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, "Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurt dışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan’ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan yaş haddinden dolayı görevinden ayrıldı. Mahçupyan, "9 Mart gelince otomatik olarak yaş haddinden sistemin dışında kalıyorsunuz. 2-3 gün sonra sistem sizi kadrodan atıyor. Ben kadroluydum. Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurt dışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum” dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduktan sonra Başdanışman olarak atadığı Etyen Mahçupyan, son dönemde yaptığı açıklamalarla gündemde. Mahçupyan, son olarak "Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" açıklamasıyla, çok tartışıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, devlet yetkililerinin 1915 olayları konusunda yurtdışından gelen "soykırım" açıklamalarına en sert şekilde tepki gösterdikleri dönemde, "Başdanışman" Mahçupyan'ın bu çıkışı dikkat çekti.Ancak Mahçupyan'ın bu sözleri söylediği sırada, artık "Başbakan'ın Başdanışmanı" olmadığı ortaya çıktı.