Başbakanlık vekaletini Davutoğlu'na verdi

Erdoğan, Başbakanlığa vekalet etmesi için AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yetki verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda ant içerek görevine başladı. Çankaya'da devir teslim törenini ise henüz gerçekleşmedi. Erdoğan, öncesinde ise Başbakanlığa vekalet etmesi için AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yetki verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığa vekalet etmesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yetki vermesine ilişkin karar Resmi Gazete’nin son mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de mazbatasını alarak cumhurbaşkanlığı yeminini etmesinin ardından, TBMM üyeliğinin sona ermesi ve Başbakanlık makamının boşalması nedeniyle Başbakanlığa vekalet etmesi için yetkilendirme yaptı.

Yetkilendirmede “10 Ağustos 2014 Pazar günü genel oyla yapılan seçimde halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilerek görevime başlamış bulunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 101. maddesinin dördüncü fıkrası ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanununun 4. maddesinin beşinci fıkrası gereğince, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğimin sona ermesi ve Başbakanlık Makamının boşalması nedeniyle, yeni Başbakan atanıncaya kadar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığa vekâlet etmesini ve yeni Hükümet kuruluncaya kadar mevcut Bakanlar Kurulunun görevini sürdürmesini rica ederim” denildi.