Başbuğ’dan ‘Sessiz Çığlık’

Ergenekon davasında dün tahliye olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, tutuklu sanıklarının ailelerinin düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemine katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Dün akşam saatlerinde Silivri cezaevinden tahliye edilen Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Vardiya Bizde Platformu”nun Beşiktaş ilçesinde düzenlediği eyleme katıldı. Başbuğ, tutuklu askerler için düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemine saat 13.00 sıralarında geldi.

Özgürlüğün ilk gününde eyleme katılan Başbuğ, burada bir konuşma yaptı. MHP Milletvekili Engin Alan’ın tahliye edilmediğini vurgulayan Başbuğ, “Bu hepimizin ayıbıdır, TBMM’nin ayıbıdır” diye konuştu. Başbuğ sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Kar, kış demeden her zaman eşlerinin yanında olan Vardiya Bizde platformunun kadınlarını candan kutluyorum. Benim dün esaret dönemimden kurtulmam bir başlangıçtı. Bunun devamı mutlaka gelecek bundan emin olun. TSK’ya en büyük darbe Balyoz Davası vasıtasıyla vuruldu. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında ceza aldı. Ama ümit ediyorum ki onların da özgürlüğü de yakındır."

Alan'ın aramızda olmaması TBMM'nin ayıbı

Bu arada özellikle bütün milletvekilleri tutuklu durumda olan, ceza durumda olan bütün milletvekilleri serbest olurken bugün cezaevlerinde bir vekil kaldı. O da Engin Alan… Onun bugün aramızda olmaması her şeyden evvel bana göre TBMM’nin ayıbıdır."

İlker Başbuğ’un konuşması, eylemciler tarafından alkışlarla karşılandı.

Şike davası kapsamında cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da  'Sessiz Çığlık' eylemine katılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir