Başka sebep aramayın

HSYK 1. Daire Başkanı Okur,'Ergenekon' savcılarının atamalarını değerledirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, "Ergenekon" savcılarına ilişkin atamalarla ilgili, "Çalışmalarını kurulumuz değerlendirdi ve bu çalışmalarının sonucunda her 3 savcıyı vekillikte, Turan beyi de Başsavcılıkta uygun gördük. Bunun başka bir sebebi yok, başka sebep aramanıza gerek yok" dedi.

Okur, Yargıtay ve Danıştaya yeni seçilen üyelerin mazbata töreninde gazetecilerin HSYK kararnamesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Okur, İstanbul'da yürütülen soruşturmalarla ilgili süreçlerde kesinti olmaması için soruşturma içinde olan bir savcıyı orada tekrar görevlendirdiklerini söyledi.

İbrahim Okur, "Bu arkadaşlarımız başta Turan bey olmak üzere uzun süredir özel yetkili mahkemede çalışıyorlar ve Türk hukuk tarihinde önemli sayılacak bir sürece imza attılar. Çalışmalarını kurulumuz değerlendirdi ve bu çalışmalarının sonucunda her 3 savcıyı vekillikte, Turan beyi de Başsavcılıkta uygun gördük. Bunun başka bir sebebi yok, başka sebep aramanıza gerek yok. Olumsuz bir şey görseydik başka bir yere almamız gerekirdi savcı olarak, olumsuz bir şey görmedik" dedi.

"Son gözaltılar ve Ahmet Şık'ın basılmamış kitabının toplatılmasıyla bir ilgisi var mı?" sorusu üzerine Okur, somut olaylarla ilgili değerlendirme yapmadıklarını söyledi. Okur, "Ben de savcı kökenliyim. Tayinim çıktığı zaman dosyalarımı bıraktım, 3 yerde görev yaptım. Tayinim çıktığı zaman dosyalarıma benden sora gelen arkadaş devam etti. Ben de gittiğim yerde benden önceki arkadaşın bıraktığı dosyalara devam ettim. Soruşturmalar kişilere bağlı değildir. Arkadaşımız kendisi de bu yönde açıklamalarda bulundu. Bunun bir sonu vardı, bir yerde sona ermesi gerekiyordu. Bu şekilde Başsavcı Vekilliği ile sona erdi" diye konuştu.

Okur, bir gazetecinin, "Fikret Seçen ve Turan Çolakkadı mı bundan sonra ekibi oluşturacaklar?" sorusu üzerine, "İstanbul Başsavcısı aynı zamanda 250'den de sorumludur. 250'nin de sorumlusu Fikret bey olduğuna göre bundan sonra mevcut arkadaşlarla devam edip etmemeyi ya da ilave arkadaş verip vermemeyi onlar takdir edecekler. Bu konudaki yetki kendilerinde" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir