Başkent Doğalgaz'ın yüzde 20'si yeniden satışta

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Doğalgaz'daki yüzde 20 hissesinin özelleştirilmesi için ihaleye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin ihale ilanına göre, sermayesi 700 milyon lira olan Başkent Doğalgaz'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait yüzde 20 hissesinin satışında, teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmesi için öngörülen geçici teminat bedeli 15 milyon dolar olarak belirlendi. İhale için tekliflerin en geç 16 Şubat 2012 tarihine kadar verilmesi gerekiyor.

Teminatlar yandı

Büyükşehir Belediyesi'ne ait yüzde 20'lik hissenin ilk ihalesinde nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 310 milyon dolarla Çukurova Grubu'na ait Çankaya Doğalgaz Dağıtım A.Ş vermiş ancak, yükümlülüklerini yerine getirmemişti. Çankaya Doğalgaz'ın 15 milyon dolarlık geçici teminatı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) irat kaydedilirken, belediye hisselerin 304 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren Celal Sever'e satılmasını kararlaştırılmış ancak Sever'in de yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı geçici teminat belediyeye irat kaydedilerek, ihale iptal edilmişti.

Başkent Doğalgaz'ın yüzde 80 hissenin özelleştirilmesi için ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Temmuz ayında ihaleye çıkılmış, 31 Ekim olarak belirlenen son teklif verme tarihi 27 Ocak 2012'ye ertelenmişti.

Başkent Gaz'ın yüzde 80'inin özelleştirilmesi için daha önce yapılan ihalede en yüksek teklifi 1.211 milyar dolarla Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı'nın yüzde 50-50 ortak olduğu MMEKA vermiş, ödeme yapılamamasından dolayı ihale iptal edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir