Başkent EDAŞ'ın başına 'Enerjisa' geliyor

Enerjisa'nın 2009 yılında özelleştirme kapsamında devraldığı Başkent EDAŞ'ın, faaliyetlerini Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. adıyla sürdüreceği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding ve Avusturya merkezli elektrik şirketi Verbund ortaklığında faaliyetlerini sürdüren Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yeni dönemdeki faaliyetlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.

Ankara Hilton Otelinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Güler Sabancı, Başkent Elektrik Dağıtım Şirketinin adının başına "Enerjisa" isminin konulduğunu söyledi.

Türkiye'de son yıllarda enerjiye olan talebin hızla arttığını anlatan Sabancı, "Son 10 yılda elektrik talebi artışında ülkemiz Çin'den sonra dünyada ikinci. En verimli ve çevreyle en uyumlu şekilde elektriğin ulaştırılması gerekiyor. Biz ülkemizin bu ihtiyacını göz önüne alarak 2005 yılında elektrik üretim ve dağıtımının Sabancı Topluluğunda stratejik iş kolu olmasına karar verdik" diye konuştu.

2006 yılında Avusturyalı Verbund ile yüzde 50-yüzde 50 şeklinde önemli bir ortaklık kurduklarını kaydeden Sabancı, Enerjisa-Verbund ortaklığının hedefinin Türkiye'de enerji üretim ve dağıtımı konusunda her geçen gün biraz daha özelleşen ve serbestleşen enerji sektöründe yüzde 10 paya sahip olmak olduğunu bildirdi.

Bu çerçevede, 2015 yılında en az 5 bin Megavat (MW) kurulu güce ve en az 6 milyon müşteriye ulaşan dağıtım müşterisi hedeflendiğini hatırlatan Güler Sabancı, bugün bin 557 MW fiili üretim bulunduğunu, ayrıca 2 bin 520 MW inşa halinde yatırım ve bin MW kadar da lisans halinde proje bulunduğunu söyledi.

Sabancı, Başkent EDAŞ ile özelleştirmelerde ilk dağıtım bölgesini aldıklarını belirtirken, enerji üretim, dağıtım, ticaret ve doğalgaz, mevzuat açısından ayrı ayrı olmaları gereken bu şirketleri yönetimsel açıdan bir çatı altında topladıklarını bildirdi.

Böylece Enerjisa'nın tek çatı altında Türkiye'nin en büyük enerji şirketi olma yolunda ilerlediğini ifade eden Sabancı, "Bizim anlayışımız şudur; ülkemiz halkının yapılan her işte en iyisini hak ettiğine inanıyoruz. En kaliteli servisi hak ettiğine inanıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir