Başkent'teki 'MOBESE noktaları' internete düştü

Sistem daha devreye girmeden çeşitli siteler ve e-posta gruplarında yer almaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'da "hız ve kırmızı ışık ihlallerini tespit edecek kameraların yerleştirildiği yol ve kavşakların isimleri", sistem daha devreye girmeden internet üzerindeki çeşitli siteler ve e-posta gruplarında yer almaya başladı.

"MOBESE" olarak adlandırılan "Kent Güvenlik Yönetimi" sayesinde Başkent'teki 513 noktaya yerleştirilen yaklaşık 1400 kameranın test çalışmaları sürerken, sistem içerisindeki hız ve trafik ışığı ihlallerini anında tespit edecek olan kameraların bulunduğu yerlere ait bilgiler çeşitli internet sitelerinde yer alırken, kimilerinin de söz konusu bilgileri e-posta gruplarında paylaşıma sundukları tespit edildi.

"Ankara'daki kameralı (hız-ışık) kontrol noktaları" başlığıyla yer alan listedeki bilgiler, ilçelere göre gruplandırılarak Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle'deki kameraların bulunduğu güzergahlar en küçük ayrıntıya kadar isimlendirildi.

Listenin son bölümünde ise "Hız limiti 70 kilometre olup üstüne geçilmeyecektir" uyarısı dikkati çekti.

-AYDINLIK: Turgut Özal Bulvarı Adalı Halil Sokak girişi (Samsun yolu Görme Engelliler Okulu ilerisi-AVDES Petrol önü) (HIZ)

-MALTEPE: Celel Bayar Bulvarı (Sıhhiye Köprü'den Etiler Orduevi Kavşağı istikameti) (HIZ)

-CEBECİ: Plevne Caddesi Aktaş Kavşağı (Ankara Hastanesi önü caddenin Bentderesi'nden gelen yolun kesiştiği kavşak) (HIZ-IŞIK)

-ULUS: Ulus Kavşağı (HIZ-IŞIK)

-ULUS: Bent Deresi Kavşağı, ışıklı kavşak) (HIZ-IŞIK)

-ULUS: Osmanlı Kavşağı (İtfaiye Meydanı Gençlik Parkı önü)