Başkent'teki teknokentler güç birliğine gidiyor

Ankara'da bulunan 6 teknokentin yaptığı işbişrliğiyle bölgeye daha fazla yerli ve yabancı yatırımcının çekilmesi hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'da bulunan; Ankara Üniversitesi TGB, ASO Teknopark, Bilkent Cyberpark, Gazi Teknopark, Hacettepe Teknokent ve ODTÜ-Teknokent arasında işbirliği protokolü imzaladı.

İmza töreni, Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Yüksel'in katılımıyla yapıldı.

Yüksel buradaki konuşmasında, protokolle Başkent'teki teknokentlerin işbirliği içinde çalışması, ulusal ve uluslararası platformda ortak hareket etmesinin hedeflendiğini belirtti. Bu yolun, Ankara'nın bilişim vadisi hayalinin de başlangıcı olduğunu dile getiren Yüksel, kentin bu hayali uygulayacak potansiyeli bulunduğunu vurguladı.

Yüksel, bundan sonra yeni bir yol haritasının hazırlanacağını belirterek, bu haritanın kendilerini Ankara Bilişim Vadisine götüreceğini söyledi.

İşbirliğine kurumsal kimlik kazandırılacak

Başkent'teki teknokentleri temsilen konuşma yapan ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, işbirliğinin temeli ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Teknoparkların, teknoloji odaklı kümelenmeler olduğunu ifade eden Kızıltaş, ülkenin teknolojik düzeyinin yükselmesi ve teknolojik ürünlerin ihracatının artmasında önemli rol oynadığını anlattı.

Kızıltaş, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası'nın 2001'de yürürlüğe girdiğini ve 2012 başı itibariyle ülkede 32'si aktif 45 teknopark bulunduğunu belirtti. Başkent'teki altı teknoparkın da beşinin şu anda faal olduğunu, ASO Teknopark'ın kuruluş sürecinin devam ettiğini belirten Kızıltaş, oluşturdukları işbirliği hedeflerini şöyle sıraladı:
"İşbirliği ve koordinasyonu arttırmak; işbirliğine kalıcı bir kurumsal kimlik kazandırmak; teknokentler arası işbirliğini pekiştirecek bir yönetişim modelinin geliştirmek ve bu modelle Türkiye'deki diğer bölgesel kümelenmelere örnek teşkil etmek; teknopark paydaşlarının ihtiyaçlarına yönelik bir yol haritası çıkarmak; bölgeye daha fazla yerli ve yabancı yatırımcı çekmek, Ankara'nın teknolojinin başkenti olması konusundaki marka değerini arttırmak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir