Başsavcı Cihaner'in İstanbul'a sevki için talep gelmedi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, devam eden soruşturmayla ilgili bilgi verdi, Cihaner'in hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberleri yalanladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Erzincan ve Erzurum'daki soruşturma kapsamında tutuklanan ve aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de yer aldığı tutukluların İstanbul'daki cezaevine sevki konusunda, kendilerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının şu ana kadar herhangi bir talepte bulunmadığını bildirdi.

Başsavcı Kuş, yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında hazırlanan dosyanın Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcılığınca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiğini anımsattı.

Söz konusu dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca incelendiğini belirten Başsavcı Kuş, soruşturma kapsamında Erzurum'da tutuklanan ve aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in de bulunduğu tutukluların İstanbul'daki cezaevine sevki konusunda, kendilerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından şu ana kadar herhangi bir talep gelmediğini bildirdi.

Başsavcı Kuş, şunları kaydetti:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı ve evrakı inceleyecek. Dosyayı kabul ederlerse bizden buradaki tutuklu sanıkların İstanbul'a sevkini isteyebilirler. Ancak tutuklu sanıkların İstanbul'daki cezaevlerine sevki konusunda bize şu ana kadar herhangi bir talepte bulunulmadı."

Başsavcı Kuş, Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Başsavcı Cihaner'in, cezaevinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı ve bir süre müşahede altında tutulup yeniden cezaevine getirildiği yönünde bazı internet sitelerinde haberler yer aldığının hatırlatılması üzerine, "Başsavcı Cihaner'in cezaevinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberler gerçek dışıdır. Böyle bir konu yok" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir