Batan geminin arama çalışmaları devam ediyor

Şile açıklarında batan kuru yük gemisinin kayıp mürettebatı arama çalışmaları 10. gününde devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giden demir yüklü "Bilal Bal" isimli kuru yük gemisinin 1 Kasım sabahı Şile açıklarında batması sonucu Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca başlatılan kayıp mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor.

Şile Kaymakamı Salih Yüce, Şile Limanı'nda bekleyen gemi personelinin yakınlarına bilgi verdi. Yüce'nin ailelere arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve mürettebata ulaşmak için batık geminin her bölümünde titizlikle arama yapılacağı bilgisini verdiği öğrenildi.

Gemi mürettebatından Engin Selçuk'un babası Eyüp Selçuk ise oğlunun yaşamından umudunu kestiğini fakat en azından cenazesini teslim almak istediklerini söyledi. Selçuk, bu tür olayların tekrarlanmaması ve kendi yaşadıkları acıyı başkalarının yaşamaması için devlet büyüklerinden gemilerde daha sıkı denetim yapılmasını rica etti.

"Bilal Bal" isimli demir yüklü gemi 1 Kasım sabahı Şile açıklarında batmış, gemideki kayıp mürettebatın arama faaliyetleri kapsamında bugüne kadar yedi kişinin cesedine ulaşılmıştı.

Denizciler yeni bir Şile faciası olmasın diye Ankara yolundaDenizciler yeni bir Şile faciası olmasın diye Ankara yolunda