Batı ve iç kesimler yağmurlu olacak

Batı Karadeniz'in tümünde ve Batı Ege'de sağanak yağış bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Sinop dışında Batı Karadeniz'in tümünde yağış bekleniyor. Batı Ege'de sağanak yağışlar etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Kıyı Ege, Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Marmara ve Ege'de güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esecek. Gece ve sabah saatlerinde İç ve Doğu bölgelerimizde yer yer sis, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde don olayı bekleniyor.

Sıcaklıklar batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de ise kuvvetli ve fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esecek.

Yurdun batısında görülecek yağışların akşam saatlerinde Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) ayrıca, sabah saatlerde İç ve Doğu bölgelerimizde yer yer sis olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) gece ve sabah saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Marmara ve Ege'de kuvvetli ve fırtına (60-80 Km/S) şeklinde rüzgar beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (deniz ulaşımında aksamalar, soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.) karşı uyarı yapıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güneybatılı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek 22

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek 18

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Akşam saatlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek 22

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden orta arasıra kuvvetli olarak esecek 23

SAMSUN: Parçalı bulutlu 19

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde don olayı ile birlikte yer yer hafif sisli 11

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 19

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinde Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 Km/S) şeklinde esecek.

EGE: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneybatılı yönlerden orta zaman zaman kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Doğusu parçalı ve az bulutlu, batısı parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeybatısı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin kuzeybatısında güney ve güneybatılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek. Doğusunda sabah saatlerinde sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Sinop dışında bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin batısında güney ve güneybatılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir