Batı, yağışların etkisinde olacak

Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması gerekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Batı kesimler yağışlı havanın etkisine girerken, sıcaklıklar kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında devam eden yağışlara ilave olarak ülkenin batı kesimleri Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışların İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde, İç ve Doğu bölgelerde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Sıcaklıklar, kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgr genellikle güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, vb.); rüzgarın, Marmara ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos), öğleden sonra Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Buzlanmaya dikkat

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İç bölgelerimizde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra, kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek 15

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor 12

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İl genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 16

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 18

SAMSUN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmurlu 19

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor 4

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü yağışlı geçecek. Yağışların, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, Hatay, K.Maraş, Adana ile gece saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir ve Ankara çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatlerde Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, batısı çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde sis ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, G.Antep, Adıyaman, Kilis ve Diyarbakır çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir