Batıda sıcağa doğuda yağışa dikkat

Hava sıcaklığı yurdun doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Hava sıcaklığı yurdun doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Iğdır, Bayburt, Erzurum'un güneyi ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek. 

KUVVETLİ YAĞIŞ

Öğle saatlerinden sonra Doğu bölgelerde aralıklarla görülecek gök gürültülü sağanak yağışın; Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Iğdır, Bayburt, Erzurum'un güneyi ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (27) 
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (26) 
İZMİR: Az bulutlu. (32) 
ADANA: Parçalı bulutlu. (30) 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (33) 
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (22) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (17) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24) 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı ve az bulutlu. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Akdeniz'in doğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, iç ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz Bölümü'nün iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Iğdır, Erzurum'un güneyi ile Van'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.