”Baykal ahengi bozmaya çalışıyor”

Bakan Çelik, ülkedeki tüm kurumların ve bu kurumların başındaki kişilerin ahenkli bir devlet yönetme anlayışı içinde olduklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ülkedeki tüm kurumların ve bu kurumların başındaki kişilerin ahenkli bir devlet yönetme anlayışı içinde olduklarını belirterek, "Sayın Baykal kendince bu ahengi bozmaya çalışmaktadır. Ama boşuna bir gayret içindedir, bu olmayacaktır" dedi.

Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son dönemlerde, "AK Parti'nin yargıyı kuşattığı" yönünde açıklamalarda bulunduğunu ve bir konuşmasında da "Bu iktidar yargıya tecavüz ederken suçüstü yapılmıştır" ifadesini kullandığını öne sürerek, "Bir muhalefet liderinin ağzına yakışmayan bir sözdür. Bu ifadelerinden dolayı Sayın Baykal'ı kınıyorum" diye konuştu.

Yargının herkesin üzerine titremesi, bağımsızlığı ve tarafsızlığının korunması gereken bir erk olduğunun altını çizen Çelik, "AK Parti iktidarından önce yargımız bağımsız olmaktan ziyade bakımsız vaziyetteydi. Yargının fiziki alt yapısıyla ilgili olarak hükümetimiz döneminde yapılan çalışmalar geçmişle mukayese edilemeyecek kadar önemlidir ve etkilidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın Deniz Feneri davasına ilişkin sözlerini de eleştiren Çelik, "Sayın Baykal halkın gözünün içine baka baka, üzülerek ifade edeyim, yalan söylüyor demek istemiyorum ama doğru konuşmuyor" dedi.

Hüseyin Çelik, bir Almanya'da yürüyen Deniz Feneri davası bir de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Deniz Feneri soruşturması olduğunu hatırlatarak, ikisinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini kaydetti. Almanya'da yürüyen davayla ilgili olarak Alman makamlarının Türkiye'ye yardım konusunda müracaat ettiklerini ve bu taleplerinin Adalet Bakanlığı'nca en seri şekilde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildiğini söyledi.

"Baykal kendince bu ahengi bozlaya çalışıyor"

Baykal'ın hükümete her fırsatta "Silahlı Kuvvetlerden elinizi çekiniz" çağrısında bulunduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, şöyle konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetleri Sayın Baykal'a ait bir müessese, CHP'ye ait, bağlı bir müessese değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri sadece CHP'yi korumakla mükellef olan bir güç de değildir. Ülkeyi dış düşmanlara karşı korumakla mükellef olan bir saygın kuruluştur. 'Türk Silahlı kuvvetlerinden elinizi çekin' ifadesi sanki kendisine ait olan bir şeye birileri müdahale ediyormuş gibi bir çağrışım yapar, 72.5 milyon insanın evlatları Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensuplarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu ülkenin önem verdiği bir müessesedir. Eğer kamuoyunda cuntacılarla ilgili bir tartışma, cunta heveslileriyle ilgili bir tartışma veya bir itiraz varsa bu Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik değildir, olmamalıdır. Darbe özlemleri ve söylentileri Türkiye'ye yakışmamaktadır. Eğer darbe heveslisi, darbe senaryoları hazırlayan, rüyaları gören birileri varsa onlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüzel kişiliğini bağlamaz. Onlarla ilgili yargı, hukuk sistemi gerekeni yapacaktır.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve ülkedeki diğer bütün kurumlar, kurumların başındaki insanlar arasında ahenkli bir devlet yönetme anlayışı vardır. Özellikle sayın Baykal kendince bu ahengi bozlaya çalışmaktadır. Ama boşuna bir gayret içindedir bu olmayacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir