Baykal, Bayraktar'a dava açtı

Deniz Baykal, İklim Bayraktar'a kendisiyle ilgili hakarette bulunduğu gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İklim Ayfer Kaleli Bayraktar'a, kendisiyle ilgili "iftira ve hakaretlerde bulunduğu" gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz'ın açtığı davanın dilekçesinde, "Bayraktar'ın, çeşitli basın-yayın organlarında verdiği röportaj ve çıkan haberlerle, gerçek dışı, iftira ve hakaretlerde bulunması nedeniyle Baykal'ın kişilik haklarının ağır şekilde ihlal edildiği ve siyasi itibarının zedelenmek istendiği" kaydedildi.

Bayraktar'ın, 7 Mart 2011'de çeşitli basın yayın organlarında ve internet sitelerinde yer verilen haberlerinde, "Baykal'ın kendisini elle ve ağızla taciz ettiğini, kendisini odadan zor attığını ifade ettiği" belirtilen dilekçede, "Tüm bu ifadeler gerçek dışı ve yalandır. Müvekkile (Baykal) yapılan iftira önceden düşünülmüş ve uygulaması gerçekleştirilmiş planlı bir senaryonun hayata geçirilmesidir" ifadeleri kullanıldı.

İftiralarını ispat etme olanağı

"Deniz Baykal'ın, Bayraktar'a beyanlarını ve iftiralarını bu davayı açarak ispat etme olanağı tanıdığı" kaydedilen dilekçede, "Bayraktar, elle ve ağızla tacize uğradığını ispat etmek zorundadır" ifadesi kullanıldı.

Baykal'ın Türk siyasetindeki yeri ve konumu, Bayraktar'ın kendi ifadesiyle Türkiye'nin en başarılı gazetecilerinden biri olduğu, Ankara'nın en lüks semtlerinde yaşayıp paraya ihtiyacı olmadığı, hakaret ve iftira içeren beyanlarının günlerdir manşetlerden verildiği ve canlı yayınlarda saatlerce bu konu üzerinde açıklamalar yaptığı dikkate alındığında, talep edilen 20 bin liralık manevi tazminat miktarının fahiş olmadığına da dilekçede yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir