Baykal, Ertuğrul'a destek istedi

17 Aralık operasyonu sonrası gelişmeleri değerlendiren Baykal, CHP'den yeniden aday gösterilen Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'a destek istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Her ülkede yolsuzluk yapılabilir ama yolsuzluk yapan hakkında gereken yapılır. İşte o zaman orası bir hukuk devletidir" dedi. 

Sındırgı ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Baykal, Türkiye'de hukuk kurumlarının, görevlerini yerine getirmediğini savundu. 

Baykal, 17 Aralık 2013'teki operasyonu hatırlatarak, şöyle konuştu: 

"4 bakan istifa ediyor. Bakanların çocukları tutuklu. Her ülkede yolsuzluk yapanlar olabilir. Bunu yapan bakan da olabilir, devletin en yüksek kademesinde yer alan da olabilir. Ortada büyük bir olay var. Hepimiz hayretler içindeyiz. Cumhuriyet tarihi boyunca böyle bir olay yaşanmamıştır. Şimdi ortada böyle bir tablo var. Bu tablo ne ifade ediyor? Her ülkede yolsuzluk yapılabilir ama yolsuzluk yapan hakkında gereken yapılır. İşte o zaman orası bir hukuk devletidir. 

Hesap sorma mekanizmaları tıkanmışsa hesap sorma yetkisinde olanlar oradan oraya sürülüyor, bütün anayasa ilkelerine, hukuk ilkelerine rağmen kurallar çiğneniyorsa yargıya siyaset emir veriyor, müdahale ediyorsa savcının çağırdığını emniyet getiremiyorsa hukuk işlemiyorsa yolsuzluktan, devlet, anayasa, Türkiye Cumhuriyeti hesap soramıyorsa durum o zaman vahim demektir. Bu bir devlet krizidir" 

Görevine CHP'den yeniden aday gösterilen Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'a destek isteyen Baykal, Panayır mevkisinde bir salça fabrikasının temel atma törenine katıldı. Daha sonra Bigadiç'e geçerek partisinin İlçe Teşkilatına ziyarette bulunan Baykal'a, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve bir grup partili eşlik etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir