”Baykal-Sarıgül görüşmesi beni mutlu etti”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, görüşmeyle ilgili olarak, "Aralarında bir kopukluk vardı. Öyle anlaşılıyor ki bu kopukluk giderildi" yorumunu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün görüşmesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Malatya'ya gidişinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, ''Kılıçdaroğlu'nun TSK İç Hizmet Kanunun 35. maddesinde değişiklik yapılması önerisini samimi bulmadığı'' yönündeki açıklamaları hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, 35. maddenin AK Parti için ''samimiyet testi'' olduğunu belirtti.

Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''12 Eylül öncesi ve sonrası mağdur olduk'' şeklinde bir açıklama yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Başbakan'a açık bir soru sormak isterim. e-Muhtırayı veren komutan hakkında siz ne yaptınız? Altına kurşun geçirmez, zırhlı araç aldınız. Bu mudur sizin darbelerle mücadeleniz? Eğer bunun yanıtını vermezlerse kendileri darbenin arkasına saklanmış bir siyasi lider olarak adlandırılacaklardır.''

Baykal-Sarıgül görüşmesi

Kılıçdaroğlu bir başka soru üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

''Görüşmenin kendisine karşı yapıldığı'' yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Onu ben bilemem. Onu görüşmeyi yapan kişilere soracaksınız. Kamuoyuna yansıyan bilgilerden öğrendiğim, normal, insani ilişkilerin güçlenmesi açısından yapılan görüşmedir'' değerlendirmesinde bulundu.

Bir başka gazetecinin, daha önce Baykal ve Sarıgül'ün kongrede ''karşı karşıya geldiklerini'' söylemesi üzerine, ''Evet, o kongrede ben de vardım. İki ayrı genel başkanı adayı vardı. Dolayısıyla tartışma oldu. O tartışmayı yaşamın her alanına taşımak doğru değil. Bir genel kuruldaki tartışmaydı. Öyle anlaşılıyor ki sonlandırıldı'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Bu görüşmeyi sizin genel başkanlığınıza dönük bir şey olarak algılamıyor musunuz'' sorusunu da ''hayır'' şeklinde yanıtladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir