Baykal'ın tüzük önerileri 'makul' bulundu

Kurultay öncesi CHP eski Genel Başkanı Baykal'ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Matkap ve Emek, tüzük üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihad Matkap ve Atilla Emek, CHP’de 26-27 Şubat tarihlerinde yapılacak Olağanüstü Kurultaylar öncesinde, Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı TBMM’deki odasında ziyaret etti. Matkap ve Emek, Baykal’la tüzük hazırlık taslağı hakkında görüş alışverişinde bulundu. 
Baykal, taslakta uygun görmediği düzenlemeleri de genel başkan yardımcılarına aktardı. 
Baykal’ın, kurultay çağrısı ve gündemini düzenleyen 54. maddeye ilişkin yapılan değişiklik önerisine karşı çıktığı öğrenildi. Genel merkezin taslağında, "birden fazla olağanüstü kurultay çağrısı olması halinde genel başkanın bu çağrının gündemlerini birleştirme" yetkisi tanınırken Baykal’ın bu düzenlemeye olumlu bakmadığı ifade edildi. 
Mevcut tüzükte 54. maddenin 4. fıkrası "Olağanüstü toplantının gündemi, isteyenlerce düzenlenir. Olağanüstü toplantıda yalnız gündemdeki konular görüşülür, seçim yapılmaz. Ancak, Genel Başkan gündeme seçim maddesi koyabilir" şeklinde yer alıyor. 
Baykal’ın, genel merkezin taslağında olumlu bakmadığı bir başka öneri ise 84. maddede yapılan, "Program ve tüzük değişiklerinde toplantı ve karar sayıları, kurultay üye tam sayısının salt çoğunluğudur" şeklindeki düzenleme oldu. Baykal, düzenlemenin "katılanların salt çoğunluğu" şeklinde değiştirilmesinin daha demokratik olacağını söyledi. 
"Öneriler dikkate alınacak" 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap ise, ANKA’ya yaptığı açıklamada, taslak üzerinde genel olarak bir "uyum"un söz konusu olduğunu ifade ederken, "Önceki genel başkanımızın uyarıları önemli. Bu önerileri elbette dikkate alınacaktır, makul öneriler ve bu yönde düzenlemeler yapılacaktır. Zaten, bunlar taslak halinde, son ana kadar düzenlemelerimiz devam edecek" diye konuştu. 
Öte yandan, Baykal’ın kurultayda divan başkanlığı konusunda basına yansıyan haberleri, genel başkan yardımcılarıyla paylaşırken, "benim böyle bir talebim olmadı" dediği öğrenildi. Görüşmenin ardından genel merkeze geçen Matkap ve Emek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na da ziyarete ilişkin bilgi verecek. 
ANKA
Bu konularda ilginizi çekebilir