Baykal'la Karayalçın bir araya geldi

Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı süreci konusunda CHP Genel Başkanı Baykal ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanlığından istifa eden Murat Karayalçın'ı, en kısa zamanda CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sunma şansı elde edeceklerini umduğunu söyledi.

SHP Genel Başkanlığı görevinden önceki gün istifa eden Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı süreci konusunda CHP Genel Başkanı Baykal ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

Baykal ve Karayalçın, 45 dakika süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Baykal, görüşmeye ilgilerinden dolayı gazetecilere teşekkür etti ancak özel bir durumun olmadığını belirtti. 

Karayalçın'ın, partisinin ilgili organlarıyla görüştükten sonra SHP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini hatırlatan Baykal, "Şu anda bir sivil sosyal demokrattır kendisi. Zannederim bu konumu da çok uzun sürmeyecektir. En kısa zamanda onu CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sunma şansı elde edeceğimizi umut ediyorum" diye konuştu.

Adaylık takvimiyle ilgili beklenti olduğunu tahmin ettiğini dile getiren Baykal, "Sizi çok bekletmeyeceğimiz kanaatindeyim" dedi.

Karayalçın'ın konuşması

Karayalçın da CHP Genel Başkanı Baykal ile adaylık sürecindeki görüşmelerini anımsattıktan sonra, "24 Kasım Pazartesi günü itibariyle 6.5 yıldır onur, kıvanç ve coşkuyla yürüttüğüm SHP Genel Başkanlığından ayrıldım. Sayın Baykal ile birlikte aldığımız karar uyarınca bu işlemi yaptım. CHP'nin Ankara Anakent Belediye Başkan adayı olmak için süreci ben kendi durumum itibariyle 24 Kasımda başlatmış oldum" diye konuştu.

Bu süreçte en ufak tereddüte yer bırakmadan, her türlü kararlılığı sergileyerek, başarıya ulaşmak için üzerine düşen tüm görevlerin gereğini yerine getireceğini belirten Karayalçın, önümüzdeki günlerde yasaların gerektirmesi ya da CHP'nin gerekli görmesi nedeniyle partiye katılacağını, bunun zamanının duyurulacağını söyledi.

Gelişmelerle ilgili Baykal'a bilgi sunduğunu ifade eden Karayalçın, önümüzdeki günlerde yine birlikte olacaklarını ve çalışmaları değerlendireceklerini kaydetti.