”Bayrakla ilgili sorunumuz yok”

DTP Genel Başkanı Türk, diyalog için Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bayrakla sorunları olmadığını belirterek, "Amacımız, Türkiye'nin bütünlüğü içinde halkların sevgiyle kucaklaştığı bir ortamı sağlamaktır" dedi.

Türk, önceki açıklamalarında "Bu bayrak hepimizin ortak değeridir" dediklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Biz bu ortak değerlerimizle bayrağı yarattık. Bayrakla ilgili bir sorunumuz yok. Türkiye'nin bütünlüğü içinde sorunların çözümünü esas alan bir yaklaşımı her zaman gündeme getirdik. Bizim amacımız, Türkiye'nin bütünlüğü içinde halkların sevgiyle kucaklaştığı bir ortamı sağlamaktır. Türkiye, farklı mozaiklerin yaşadığı ve bir zenginlik olarak gördüğümüz bir devlettir, bir cumhuriyettir.

Bu farklılıkları güvence altına alacak, bunu zenginlik sayacak bir anlayışın egemen kılınması için çaba gösteriyoruz. Tek millet anlayışı yerine, farklılıkları zenginlik sayan bir anlayış artık kaçınılmazdır. Bu çoğulculuğun, demokrasinin bir gereğidir. Bunu böyle görmek lazım."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulunan Türk, "Sayın Cumhurbaşkanını bir uzlaşı, bir diyalog ve sorunların çözümünü hedefleyen bir mantıkla göreve davet ediyoruz. Bu gergin sürecin hepimize büyük zararlar vereceğinin inancındayız, bilincindeyiz. Bizim amacımız, gerçekten halklarımızın sevgiyle kucaklaştığı bir ortamı hazırlamaktır" diye konuştu.

"Başbakan 'katiliniz vaciptir' fetvası veriyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pompalı tüfekle ateş eden kişiye yönelik sözlerini eleştiren Türk, "Eskiden din adamlarının verdiği fetvalar vardı 'eh ne yapalım, katli vaciptir'. Başbakan, her türlü sabır gösterdiklerini, bundan sonra sabır göstermeyeceklerini söylüyor, 'katliniz vaciptir' fetvası veriyor" dedi.

"DTP'nin linç edilmesi gereken bir parti konumuna getirildiğini" iddia eden Türk, "Bu ülkede barışın köprüsüyüz. Barışçıl bir sürecin gelişmesi için üstlendiğimiz bir misyon var. Biz bunu sonuna kadar götürmek istiyoruz. Gelişmelerden etkilenmeden barışçıl demokratik bir sürecin geliştirilmesi, diyalog ortamının geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bu arada Hakkari'de gazetecilere yönelik saldırı nedeniyle bazı basın mensupları, DTP Grup Toplantısını izlemeyerek protesto ettiler. Grup Toplantı Salonunda görüntü alan bazı basın mensupları, Ahmet Türk'ün konuşmasına başladığı sırada salonu terk etti.