Bayramda hava nasıl olacak?

Yurdun kuzey kesimlerinde çok bulutlu ve aralıklı hafif yağmur, güney kesimlerinde ise açık ve güneşli olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kurban Bayramında yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu ve aralıklı hafif yağmurlu, güney kesimlerinin ise açık ve güneşli geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre, bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesiminin sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara bölgesinin güney ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve hafif yağmurlu diğer yerlerin açık ve az bulutlu geçeceği, rüzgârın, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli, Marmara bölgesi ile kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü (Bayramın 1. Günü), yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun sağanak yağışlı, Kırklareli, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’nin Karadeniz kıyı kesimi hafif yağmurlu diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği, rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Pazar günü (Bayramın 2. Günü), yurdun kuzey kesimleri ile zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun sağanak yağışlı diğer bölgelerin açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi günü (Bayramın 3. Günü), yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinin hafif sağanak yağışlı diğer bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Salı günü (Bayramın son günü) ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinin çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında ve en yüksek hava sıcaklıklarının bayram boyunca yurdun kuzey ve iç kesimlerinde (Marmara, Karadeniz, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda) 15 ila 22 derece, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu bölgesi ve Doğu Anadolu’nun güneybatı kesimlerinde 23 ila 27 derece, Akdeniz kıyı kesiminde 27 ila 31 dereceler arasında seyretmesi bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir