Bayramda kuzey doğuda yağış var

Sıcaklık kuzey ve iç kesimlerde 18-22, güney kesimlerde 26-27 derece civarında olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, "Yağışlı ve serin hava Ramazan Bayramı'nın birinci ve ikinci günleri yurdun kuzey doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek" dedi.

Çağlar düzenlediği basın toplantısında, bayramın birinci günü 30 Eylül'de yurdun kuzey kesimlerinin çok bulutlu olacağını, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Diyarbakır, Adıyaman ve Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak yağış görüleceğini, diğer yerlerin de parçalı, az bulutlu olacağını söyledi.

Çağlar, bayramın ikinci günü olan 1 Ekim'de yurdun kuzey doğu kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunun sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu olacağının tahmin edildiğinin söyledi. Çağlar, bayramın üçüncü gününün de aynı hava şartları ile geçeceğini belirtti.

Bayram öncesinde yurdun Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisinde kalacağını belirten Çağlar, "Hava sıcaklığı hafta sonu yani yarın ve pazar günü tüm yurtta 2-4 derece azalacak. Salı gününden itibaren 1-3 derece artarak kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Yağışlı ve serin hava Ramazan Bayramı'nın birinci ve ikinci günleri yurdun kuzey doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 18-22, güney kesimlerde 26-27 derece civarında olacak" dedi.