Bayramın ilk gününde trafik kazaları can aldı

Ramazan Bayramı'nın ilk günü meydana gelen trafik kazalarında 11 kişi öldü, 67 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ramazan Bayramı'nın ilk günü meydana gelen trafik kazalarında 11 kişi öldü, 67 kişi de yaralandı.

Ramazan'ın ilk günü gerçekleşen kazalar şöyle; 

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi İstanbul-Tekirdağ yolunda, Vedat Alıcı'nın kullandığı 34 JM 0590 plakalı kamyonetle Mustafa Yıldırım'ın kullandığı 34 KJ 6981 plakalı otomobil, yol çalışması dolayısıyla ulaşımın tek şeritten sağlandığı Yeniçiftlik Mahallesi'nde çarpıştı. Kazada kamyonette bulunan Nihal Alıcı, Nilcelen Alıcı ve Pınar Yılmaz yaralandı.

Bolu Mudurnu-Akyazı karayolunda Kerim Çağlar idaresindeki 52 KC 153 plakalı otomobil, Taşkesti beldesi yakınlarında yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada sürücü Çağlar ile Erkut Kurul, yaralandı. 

Balıkesir'in Edremit ilçesi Bostancı Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında yol kenarında karadut şurubu satan Zuhal Baysongür (61), ana yoldan karşıya geçmek isterken, Burhaniye istikametinden gelen Erdi Avcu (25) idaresindeki 10 RN 559 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Edirne'nin Keşan ilçesinde Erkunt Karabıyık (17) yönetimindeki motosiklet, sürücünün hakimiyeti kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada sürücü Karabıyık ile motosiklette yolcu olarak bulunan Rasim Görkem Yaman (14) yaralandı. Enez ilçesinde ise Nebi Gülen (55) yönetimindeki 34 CJS 29 plakalı otomobil, Enez'e bağlı Büyükeveren köyü yakınlarında devrildi. Kazada sürücü Gülen ile oğlu Uğur Gülen (25) yaralandı.

Motosiklet sürcüsü öldü

Burdur'da Mehmet Ali Taktak'ın (40) kullandığı motosiklet, Burdur-Isparta karayolu Gümüşgün mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Taktak, olay yerinde hayatını kaybetti.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Örnek Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde, sürücüsü öğrenilemeyen 07 JF 227 plakalı panelvan refüje çıktı ve ardından park halindeki 42 DFN 07 ve 07 LN 101 plakalı otomobillere çarptıktan sonra takla attı. Panelvanda bulunan Hazar Otur (15) ile Ayhan Saldak (23) yaralandı.

Şerit ihlali can aldı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu aynı aileden bir kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Şarkışla'dan Altınyayla'ya gitmekte olan Mehmet Çıtak (40) idaresindeki 06 ZGZ 87 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Nizamettin Karakavak (40) yönetimindeki 58 HC 085 plakalı otomobil şerit ihlali nedeniyle çarpıştı. Kazada yaralanan sürücü Nizamettin Karakavak ile eşi Halime (37), çocukları Nurdan (15), Rümeysa (5) ve Aleyna Karakavak (9) ambulanslarla Şarkışla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ailenin diğer çocuğu Doğan Karakavak (16) ise olay yerinde yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 34 ZY 8892 plakalı otomobil, Çınar Devlet Hastanesi yakınlarında kontrolden çıkarak takla attı. Kazada otomobilde bulunan Y.Ö, S.D, A.Ö, F.M ve D.M yaralandı.

İstanbul TEM Güney Ataşehir mevkisinde bayram ziyaretine gitmek üzere yola çıkan Furkan Ateş yönetimindeki 34 EM 6817 plakalı araç, şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kayıp bariyerlere çarptıktan sonra takla atarak yaklaşık 30 metre sürüklendi. Kazada, Furkan Ateş ve eşi Meltem Nadır yaralandı.

Adana'da 1 ölü

Adana merkez Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen Arif Dalkılıç'a plakası henüz belirlenemeyen otomobil çarparak kaçtı. Dalkılıç, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Tokat-Turhal karayolu Havalimanı yakınlarında Zekeriya Şahinkaya'nın (38) kullandığı 41 R 0190 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada sürücüyle otomobilde bulunan aynı aileden Mustafa (32), Halil  (40), Zeynep (1), Arife (32), Yağmur Yakut (4) ve İkranur Şahinkaya (6) yaralandı.

Konya ve ilçelerinde 15 yaralı

Konya'nın Derebucak, Karapınar ve Beyşehir ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 15 kişi yaralandı. 

Beyşehir-Akseki karayolunun 50. kilometresinde, Şeref Karağaç yönetimindeki 07 AJJ 95 plakalı otomobil devrildi. Kazada sürücü Karağaç ile araçtaki Ayşe, Nisa, Sude ve Fatma Karaağaç yaralandı. Karapınar ilçesinde ise Gaziosmanpaşa Mahallesi Atış Grup Komutanlığı yolunun 8. kilometresinde, Recep Deniz'in (20) kullandığı 42 AOH 25 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Mehmet Ünlü (69) idaresindeki 42 L 7402 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüleri Deniz ve Ünlü ile araçlardaki Mehmet Deniz (12), Eray Ünlü (7) yaralandı. Beyşehir ilçesindeki kazada ise İlhan Muştu (42) idaresindeki 42 ZK 702 plakalı otomobil, Beyşehir - Konya karayolunun 9. kilometresinde Kadir Çakır yönetimindeki 07 ALG 27 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, her iki aracın sürücüsü Muştu ve Çakır, otomobillerde bulunan Esra (13), Şerife 31) ile İsmihan Muştu (68), Neslihan Çakır (56) yaralandı.

Minibüs Suriyelilere çarptı: 2 ölü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde,  34 ZL 6398 plakalı minibüs, Koruoba köyü sahilinde Yunanistan'a geçmeyi bekleyen Suriyeli bir grup göçmene çarptı. Kazada 7 yaşındaki Hamide Beraket ile Rewan Mamuu hayatını kaybetti.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Dedeler Mahallesinden Akyazı'ya gitmek için yola çıkan motosiklet sürücüsü Yıldıray Tetik (25) Kuzuluk İhlas Kaplıca Evleri kavşağında Ali Bayrak yönetimindeki 06 CFA 91 plakalı panelvanla çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Tetik, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Akyazı Devlet Hastanesin'de yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş'ta 2 ölü 3 yaralı

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde Göksun-Malatya karayolu Göksun Meslek Yüksekokulu kavşağında, Alpaslan Soğan (36) yönetimindeki 06 JNH 36 plakalı otomobil istinat duvarına çarptı. Kazada, sürücü Soğan ve Mehmet Arslan (28) hayatını kaybederken Suna (27) ve Irmak Arslan (3) ile Ayşe Kalmaz ise yaralandı.

Tıra çarpan otomobilin sürücüsü öldü

Çorum'un Kargı ilçesi D-100 karayolunda, Ayhan Erman'ın kullandığı 54 RS 800 plakalı tır ile İsmail Demiröz yönetimindeki 34 DU 9923 plakalı otomobil çarpıştı. Sürücü Demiröz ile beraberindeki Hanım (43), Arzu (42), Süleyman (28), Sinem (17), Selfinaz (14), Semanur (13) ve Ahmet Demiröz (6) yaralandı.  Ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Süleyman Demiröz, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. 

Kırıkkale-Samsun karayolu köylü pazarı mevkisinde, Özgür Kocasoy (22) idaresindeki 06 KZT 27 plakalı otomobil refüje çarparak karşı şeride geçti. Kazada şoför Kocasoy ile Ömer ve Emel Koçak, Mehmet Ali Tokdemir ve Mehmet Gündüz yaralandı.

Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Zeki Zengin yönetimindeki 34 UT 0259 plakalı otomobil, Kahta-Sincik karayolunun 19. kilometresinde  şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücü Zengin ile otomobilde bulunan Hasan, Murat ve Mehmet Zengin 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

İstanbul-Tekirdağ yolunda, Vedat Alıcı'nın kullandığı 34 JM 0590 plakalı kamyonetle Mustafa Yıldırım'ın kullandığı 34 KJ 6981 plakalı otomobil, yol çalışması dolayısıyla ulaşımın tek şeritten sağlandığı Yeniçiftlik Mahallesi'nde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Alıcı yönetimindeki kamyonet, Dereağzı Köprüsü'nün duvarına çarptı. Kazada kamyonette bulunan Nihal Alıcı, Nilcelen Alıcı ve Pınar Yılmaz yaralandı.

Otomobilin çarptığı 7 yaşındaki çocuk öldü

Kayseri'de yolun karşısına geçmeye çalışan 7 yaşındaki çocuk, otomobil çarpması sonucunda hayatını kaybetti.

Sarıoğlan ilçesinde Tatılı Mahallesi'nde Murat Çalak'ın (42) kullandığı 58 FT 258 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 7 yaşındaki Mahmut Önker'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolda sürüklenen Önker, yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Sarıoğlan İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Önker, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.