BBP: İhsanoğlu Köşk'e yakışır

CHP ve MHP’nin çatı adayı İhsanoğlu, siyasi parti ziyaretlerine BBP’yle başladı. İhsanoğlu'yla birçok konuda mutabık kaldıklarını dile getiren BBP lideri Destici, “Cumhurbaşkanlığı makamına yakışır” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde “çatı aday” olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretlerine başladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, bu kapsamda BBP’ye gitti. İhsanoğlu, BBP lideri Mustafa Destici ile biraraya geldi.

Ekmeleddin İhsanoğlu ve Mustafa Destici, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İhsanoğlu, “Seçilmesi gereken cumhurbaşkanında bulunması gereken vasıfları anlattım. Kendilerinden anlayış gördüm” diye konuştu.

İhsanoğlu, bir gazetecinin "Sizi destekleyecekler mi?" şeklindeki sorusu üzerine “Destek şekilde anlıyorum” diye yanıt verdi.

"Türkiye adım adım bölünmeye gidiyor" 

Destici ise şu ifadeleri kullandı: “Ekmeleddin İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamına yakışır mı, yakışır. Ama bizim bazı önceliklerimiz, bazı sorularımız var. Cumhurbaşkanının tarafsız kalması, herkesi kucaklaması ve mevcut anayasa içerisinde kalması lazım. Muhsin Yazıcoğlu’nun ölümüyle ilgili takibin yapılması gerekiyor. Çözüm süreci paketinin bir siyasi rüşvet olmasından endişeleniyoruz. Türkiye adım adım bölünmeye gidiyor. Üniter yapı, ana dilde eğitim konusunda önceliklerimiz var.

Ekmeleddin İhsanoğlu'yla mutabık olmaktan memnuniyet duyuyorum. Henüz verilmiş bir kararımız yok. Bölücülerin adayıyla bizim işimiz olmaz. Değerlendirdikten sonra kararımızı net biçimde açıklayacağız."

DSP, DP, HDP ve SP’yi de ziyaret edecek

İhsanoğlu, kendisini aday olarak gösteren CHP ve MHP’nin yanı sıra DSP, DP, HDP ve SP’yi de ziyaret edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir