BBP Topçu Kışlası'nın yanında

"Doğru olan tarihiTopçu Kışlası'nın ana dokusuna uygun olarak yapıp başka bir yapılaşmaya müsaade etmemektir"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara  - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim'de, tarihi Topçu Kışlası dışındaki yapılaşmaya karşı olduklarını bildirdi.

Destici, yazılı açıklamasında, Taksim Gezi Parkı'na alış veriş merkezi yapılacağı iddialarını hatırlattı, AVM'lerin küçük esnafı bitirdiğine inandıklarını vurgulaDI.

"Bütün alanlar bitmiş gibi o alana düşünülen yapılaşmaya karşıyım" ifadesini kullanan Destici, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onun yerine üç beş kat daha fazla ağaç dikeceğiz demek meseleyi çözmüyor. Protesto edenlerde asla şiddete başvurmamalı. Olay terörizm haline getirilmemeli. Özellikle çevredeki iş yerlerine, vatandaşlarımıza zarar verecek boyuta taşınmaması gerektiğine inanıyorum ama dün de gördük ki bu normal bir protesto olmaktan çıkmış, tamamen marjinal grupların başını çektiği bir hesaplaşma ve başkaldırıya dönüşmüştür.”

İstanbul'un yapılaşması ile ilgili sorumluluğun hükümette olduğunu savunan Destici, "Taksimde bir alışveriş merkezine ya da başka bir yapılaşmaya gerek mi vardı? Ama yok bu sadece rant için yapılıyorsa ben buna şiddet ile karşı çıkıyorum. Doğru olan tarihi topçu kışlasının ana dokusuna uygun olarak yapıp başka bir yapılaşmaya müsaade etmemektir. Yanlıştan dönmek büyük bir erdemliktir. Bu bir yenilgi veya mağlubiyet olarak algılanmamalıdır" ifadelerini kullandı.