BDP tatil istemiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, çözüm sürecine katkıda bulunacak adımların hızla atılması gerektiğini belirterek, "Meclis Temmuz'da tatile girmemelidir" dedi.

Çelik, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de başta çatışmasızlık olmak üzere çözüm sürecinin önemli kazanımlarının yaşandığını söyledi.
Toplumun çözüm sürecine karşı gösterdiği duyarlılık ve sahiplenmeninin takdire değer olduğunu ve herkese umut aşılağını ifade eden Çelik, ancak bazı siyasi aktörlerin hala çözümü ihanet, uzlaşmayı teslimiyet olarak algıladığını, bunu anlaşılır bir durum olmadığını kaydetti.
Sürecin tek taraflı olarak yürüyemeyeceğini, bu nedenle herkesin üzerine düşeni sorumluluk bilinci ve cesaretle yapması gerektiğine dikkati çeken Çelik, demokratik siyasetin önünü tıkayan her türlü uygulamadan da vazgeçilmesini istedi. Çelik, "AKP iktidarının topluma umut olarak sunduğu yeni anayasa ne yazık ki bu çözümü ihanet gören anlayışın eseri ve ürünü olarak ertelenmiş görünmektedir. Uzatmaları oynayan Uzlaşma Komisyonu'nun uzlaşabilme ihtimalinin kalmadığı maddeleri çürütmeye tabi tutmak doğru değildir. Herşeyden önce toplumun çözüm iradesine duyduğu umudu karartmamak Meclis'in ve Meclis'te bulunan siyasi partilerin görevi olmalıdır" diye konuştu.
Çözüm sürecinin katkıda bulunacak adımların hızla atılmasının zorunlu olduğunu belirten Çelik, "Meclis Temmuz'da tatile girmemelidir. Meclis, 2013'ü tatilde geçirerek halkların, kimliklerin beklediği gerçek manadaki özgür, demokratik ülkeye erişebilmesinin önünde engel olmaktan çıkmalıdır" ifadelerini kullandı.
Çelik, gazetecilerin beklenen adımlar atılmaz ise terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkması sürecinin yavaşlaması ya da tersine dönmesinin söz konusu olup olmadığı sorusuna, "Umuyor ve diliyorum tersine dönmesin. PKK'dan herşeyi beklemek mümkündür, ama 'herşeyi beklerken hiçbir şey yapmayacağı' demek de makul, doğru değildir" dedi.
Alkolle ilgili düzenleme ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "iki ayaşın yaptığı yasa" şeklindeki sözlerinde kimi kast ettiğinin sorulması üzerine de "Ben kim olduğunu bilemem" karşılığını verdi.
Çelik, yasakçı zihniyetlerle bir yere varılamayacağını ifade ederek, "İnsanların özel yaşantılarına müdahale etmek günümüz demokrasinin işi değil" dedi.