Berkin Elvan Savcısı rehin alındı

İstanbul Adliyesi'nde devam eden rehin krizinde flaş gelişme. Saat 20.30 sularında adliye içinden bir patlama sesi geldi ve silah sesleri duyuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, adliyedeki odasında rehin alınmısının ardından özel harekat timleri teyakkuza geçti. Akşam saatlerinde gelen son dakika bilgisine göre, Çağlayan Adliyesi'nde iki bomba sesi ve yüzden fazla silah sesinin duyulmasıyla birlikte operasyon başladı.

Eylemcilerle görüşüldü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Başsavcı Vekili Yiğit, “Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor” dedi.

Adliye'de kuş uçurtulmuyor

Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.

ozel-harekat.jpg

Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.
 
Çağlayan Adliyesi'nde hareketlilikj devam ederken adliyenin bütün katları boşaltılmaya başlandı.

'Müzakereciler ve Ümit Kocasakal eylemcilerle görüşüyor'

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliyedeki rehine krizine ilişkin "Eylemcilerle müzakereler sürüyor, herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Adliyesi'ndeki rehine krizine ilişkin bir açıklama yaptı.

"Olayın hiç kimsenin canı yanmadan sonuçlanması için gayret gösteriyoruz" diyen Altınok, şu ifadeleri kullandı:
"Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, İstanbul Barosu Başkanımız eylemcilerle görüşüyor." 

Öte yandan eylemcilerin, Berkin'in babası Sami Elvan'ın "Eylemi sona erdirin" çağrısını kabul etmediği öne sürüldü

Gazeteciler uzaklaştırıldı

Adliyenin A kapısı önündeki basın mensupları, pencereden silahla ateş açılması ihtimaline karşı buradan uzaklaştırıldı.
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın adliyeye girdiği görüldü.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y. olduğu ileri sürüldü. Ş.Y.'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasadışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtiliyor.