Berlin'in kazananları İstanbul'da gösterilecek

Festival kapsamında, 63. Berlin Film Festivali'nde ödül kazanan filmler, izleyicilerle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - 63. Berlin Film Festivali'nde ödül kazanan filmler, 30 Mart-14 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 32. İstanbul Film Festivali'nde izleyicilerle buluşacak.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre, Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival kapsamında, Berlin'de ödüle değer görülen 8 film gösterilecek.
Berlin'de "Gümüş Ayı" ödülünü kazanan Danis Tanovic'in "An Episode in the Life of an Iron Picker" filmi, hurda demir toplayarak hayatını zorlukla kazanan Nazif'in öyküsünü konu ediniyor. Filmin başrolünde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi Nazif Mujic yer alıyor.
"En İyi Senaryo" ödülüne layık görülen "Perde" filmini İranlı sinemacı Cafer Panahi, yönetmen Kamboziya Partovi ile birlikte çekti.
"Özel Mansiyon" ödülüne değer bulunan dram türündeki "Promised Land" filmi, ABD'de yaşanan ekonomik krizin kasaba halklarını nasıl etkilediğini bir enerji şirketinin operasyonları üzerinden anlatıyor.
Sebastian Lelio'nun yönetmenliğini üstlendiği "Gloria" filmi, 63. Berlin Film Festivali'nde hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerden övgü aldı. Filmin başrol oyuncusu Paulina Garcia, festivalde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.
"Panorama Özel Mansiyon" ve "FIPRESCI" ödüllerini kazanan Anais Barbeau-Lavalette'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Inch'allah", Batı Şeria'daki bir Filistin mülteci kampında, geçici bir klinikte kadın doğum uzmanı olarak çalışan Chloe'nin farklı kesimlerden tanıştıklarıyla birlikte savaşın etkisini nasıl hissettiği konu ediniyor.
Filistinli yönetmen Annemarie Jacir'in, 1967 yılında Filistinli mültecilerin yerleştiği bir kampta geçen ve 11 yaşındaki çocuğun özgürlük peşinde babasını arayışını anlatan "When I Saw You" filmi, "NETPAC" ödülüne değer bulundu.
"Teddy" ödülü kazanan "In The Name Of" filminin yönetmenliğini Malgoska Szumowska yaptı. Polonya'da özellikle din ve cinsellik konularında büyük tartışmalara yol açan filmde, küçük bir kasabaya atanan ve pedofili ile suçlanan bir rahibin hikayesi anlatılıyor.
Kim Mordaunt'un Laoslu bir çocuğun ve ailesinin öyküsünü işlediği "The Rocket" filmi, "En İyi İlk Film" ödülünün sahibi oldu.
32. İstanbul Film Festivali programının mart ayında açıklanacağı bildirildi.