Beşiktaş Porto'ya boyun eğdi

Beşiktaş, kendi sahasında Porto'ya 3-1 yenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş, grubun favorisi Porto'ya kendi sahasında 3-1 yenildi. Siyah-beyazlılar, bu sezon Avrupa'da ilk kez maç kaybetti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına 1 kişi fazla oynamasının da etkisiyle baskılı başlayan Beşiktaş, özellikle sağ kanattan Hilbert ile geliştirdiği ataklarla gol bulmaya çalıştı. Ancak savunmada Zapotocny'nin hatasında, Hulk'un ayağından 2. golü kalesinde gören siyah-beyazlılar adeta şok oldu.

Bu dakikadan sonra büyük moral bozukluğu yaşayan Beşiktaşlı futbolcular, iyi kapanan ve kontrataklarla gol bulmaya çalışan Porto karşısında etkili olamadı. Hulk ile maçta farkı 3'e çıkartan Porto, ikinci yarı boyunca 10 kişi, son bölümde 9 kişi oynamasına rağmen deplasmanda rahat bir galibiyet aldı.

Beşiktaş ise sadece Bobo ile uzatma dakikalarında 1 gol bulabildi.

Çok sayıda sakat oyuncusu nedeniyle eksik bir kadroyla maça çıkan Beşiktaş'ta Tabata, Nihat ve kaleci Hakan kötü bir futbol sergilerken, diğer oyuncular ise vasatı geçemediler.

54. dakikada Tabata'nın sağdan ortasında Zapotocny'den önce kafayı savunma vurarak tehlikeyi kornerle önledi.

59. dakikada Beşiktaş yarı sahasına gönderilen uzun topta Zapotocny'nin sektirdiği topla kaleci ile karşı karşıya kalan Hulk, Hakan'ın üstünden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2

61. dakikada Tabata'nın soldan kullandığı korner atışında İbrahim Toraman'ın altı pasta kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı.

72. dakikada Ali'nin sağdan ortasında Bobo topa dokunamayınca meşin yuvarlak kaleci Helton'da kaldı.

74. dakikada İbrahim Üzülmez'in ceza sahası dışından şutunda top yandan auta gitti.

77. dakikada savunmanın arkasına atılan topla ceza sahasına giren Hulk, İbrahim Toraman'ı geçerek mükemmel bir vuruşla farkı 3'e çıkardı: 0-3.

90 2. dakikada soldan ceza sahasına giren Bobo, topu filelere gönderdi ve durumu 3-1 yaptı. Ancak golü geç bulan siyah-beyazlı takım, eksik rakibi karşısında mücadeleyi 3-1 yenik kapadı.  

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir