Beşiktaş puansız başladı

Beşiktaş, Manchester United'a sahasında 1-0 yenilerek Devler Ligi"ne puansız başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu ilk hafta maçında İngiliz futbol devi Manchester United'ı ağırlayan Beşiktaş, rakibine sahasında 1-0 yenilerek, "Devler Ligi"ne puansız başladı.

Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan ligde son 2 sezonun finalisti karşısında 77. dakikada Scholes'un golüyle yenilen siyah-beyazlılar, rakibine çok fazla gol pozisyonu vermediği maçtan puansız ayrılarak taraftarlarını üzdü.

BJK İnönü Stadı'nı tamamıyla dolduran ve takımlarına büyük destek veren Beşiktaşlı taraftarlar, maç bitiminde siyah-beyazlı futbolcuları alkışlarla soyunma odasına gönderdi.

Fenerbahçe'nin başında 2001-2002 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta "sıfır" çeken Mustafa Denizli, Beşiktaş'ın başında da  "Devler Ligi"ne puansız başladı.

Türk takımlarının başında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en başarısız performansa sahip teknik adam olan Denizli, Manchester United karşısında da bu şanssızlığına son veremedi.

Beşiktaş, üst üste 4. resmi maçını da gol atamadan tamamladı

Bu sezon gol yollarında büyük sıkıntı çeken Beşiktaş, üst üste 4. resmi maçını da gol atamadan tamamladı.

Turkcell Süper Lig'de 2. haftadaki 2-0'lık Antalyaspor maçının ardından 3 haftayı gol atamadan geçen siyah-beyazlılar, Manchester United karşısında da gol yollarında suskun kaldı.

Beşiktaş, bu sezon TFF Süper Kupa, Turkcell Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 7 resmi maçında yalnızca 3 gol atabildi.

Manchester United, İstanbul'daki 2. kez galip geldi

Beşiktaş karşısında Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 9. kez karşılaşan Manchester United, İstanbul'daki 5. karşılaşmasında 2. kez galip geldi.

İngiliz temsilcisi daha önce İstanbul'daki maçlarda Galatasaray ile 2 kez golsüz berabere kalırken, Fenerbahçe'yi 1 kez yenmiş, 1 kez de yenilmişti.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında evinde 4 maç sonra yenilgiyle tanıştı.

Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda Portekiz temsilcisi FC Porto'ya 1-0 yenildiği Avrupa Şampiyonlar Ligi maçının ardından, aynı sezon "Devler Ligi"nde İngiliz FC Liverpool ve Fransız Olympique Marsilya'yı 2-1, geçen sezon da UEFA Kupası elemelerinde Bosna-Hersek temsilcisi Siroki Brijeg'i 4-0, Ukrayna takımı Metalist Kharkiv'i de 1-0 yenmişti.