Beşiktaş'ın transfer atağı İtalya basınında

İtalyan "La Gazzetta dello Sport" gazetesi, Beşiktaş'a "Kobe'yi mi istiyorsun? Aylık 1 milyon dolar" başlıklı haberiyle seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya'nın ünlü "La Gazzetta dello Sport" gazetesi, Beşiktaş'ın yıldız basketbolcu Kobe Bryant'ı kadrosuna katmak istiyorsa aylık bir milyon doları gözden çıkarması gerektiğini yazdı.

Kadrosunu son yıllarda Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) isim yapmış yıldız basketbolcularla takviye eden Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın bu atağı İtalyan La Gazzetta dello Sport'a da konu oldu.

Gazetenin New York mahreçli çıkan haberinde, "Kobe'yi mi istiyorsun? Aylık 1 milyon dolar" başlığı kullanılırken, Beşiktaş'ın Eurolig'de mücadele etmeyecek olmasına karşın, NBA'deki lokavt nedeniyle 1 Temmuz'dan itibaren işsiz kalacak NBA yıldızlarını kadrosuna katmak için aniden kapsamlı bir harekat başlattığı ifade edildi.

NBA takımlarından New Jersey Nets'in 27 yaşındaki yıldızı Deron Williams'ı geçen hafta transfer eden Beşiktaş'ın geçen sene kısa bir süre de olsa Allen Iverson renklerine bağladığı okuyuculara hatırlatıldı.

Haberde, siyah-beyazlı takımın yeni hedefinin Los Angeles Lakers'ın yıldızı 33 yaşındaki Kobe Bryant olduğu ve görüşmelerin başladığı ileri sürüldü.

İtalya Basketbol Ligi'nde bir dönem Siena'yı da çalıştıran başantrenör Ergin Ataman'ın "Kobe'nin menajerleriyle bağlantıyı kurduk. Bizim teklifimizi bekliyorlar" görüşlerine de yer verildi.

Bryant'ın transferinin gerçekleşmesi için Beşiktaş'ın sponsor desteğine ihtiyacı olduğu dile getirilen haberde, siyah-beyazlıların kariyerinde 5 NBA şampiyonluğu bulunan yıldız basketbolcuya 500 bin dolar teklif ettikleri, bu ücretin Bryant tarafından yeterli bulunamayabileceği ve bu ücretin iki katının gerekebileceği belirtildi.

Massimo Lopes Pegna imzalı çıkan haberde, Kobe Bryant'a Türkiye'den Beşiktaş'ın ilgisi olduğu kadar sponsoru Nike aracılığıyla Çin'den ilgilenenlerin olduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir