Beşiktaş'ta puan kayıpları sürüyor

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen siyah-beyazlılar, son 2 haftada 5 puan kaybederek, zirve yarışında ağır yara aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'ya kendi evinde 3-1 yenilen Beşiktaş'ta puan kayıpları sürüyor.
 
Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'yi son saniye golüyle 3-2 yendiği derbinin ardından geçen hafta Trabzonspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalıp, bu hafta da sahasında Kasımpaşa'ya 3-1 yenilerek, 2 haftada toplam 5 puan yitirdi.
 
Bu yenilgiyle 43 puanda kalan Beşiktaş, lider Galatasaray'ın yarın Kayserispor'u deplasmanda yenmesi durumunda sezonun bitimine 8 hafta kala zirvenin 7 puan gerisine düşecek.
 
Bu arada, Beşiktaşlı taraflarlar yenilgiye rağmen maç sonunda futbolcuları tribünlerin önüne çağırarak destekledi.
 
Dolmabahçe'de 10 maç sonra yenildi
 
Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon BJK İnönü Stadı'ndaki ikinci yenilgisini Kasımpaşa'dan aldı.
 
Kendi evinde daha önceki tek yenilgisini 1 Ekim 2012 tarihinde, cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların izlediği maçta Sivasspor karşısında 1-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 10 maçta yenilgi yüzü görmemişti.
 
Beşiktaş, bu sezon BJK İnönü Stadı'ndaki 14 lig maçında 5 galibiyet, 7 beraberlik, 2 yenilgi aldı, 30 gol attı, 22 gol yedi.
 
Kırmızı formalarla ilk yenilgi
 
Beşiktaş, uğuruna inandığı kırmızı formalarda bu sezon ligde ilk kez mağlup oldu.
 
Siyah-beyazlılar, Kasımpaşa maçına dek Süper Lig'de kırmızı formalarla oynadığı 15 maçta 8 galibiyet, 7 beraberlik almış, hiç yenilmemişti.
 
Kalesini gole kapatamıyor
 
Süper Lig'de 52 golle en çok gol atan takım olmasına rağmen en çok gol yiyen ekipler arasında yer alan Beşiktaş, Kasımpaşa maçında da kalesini gole kapatamadı.
 
Kalesinde 3 gol gören siyah-beyazlıların sezon başından beri yediği gol sayısı 38'e çıktı.
 
[PAGE]
 
"Milli" Olcay'dan gollere devam
 
Beşiktaş'ın bu sezon en skorer yerli oyuncusu Olcay Şahan, gollerine Kasımpaşa maçında da devam etti.
 
Maçın 13. dakikasında attığı şık golle takımını 1-1'lik beraberliğe taşıyan Olcay, bu sezon Süper Lig'de 9. kez gol sevinci yaşadı.
 
BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide Fenerbahçe filelerini santrası bile yapılmayan son saniye golüyle havalandıran Olcay, gollerinin 6'sını Dolmabahçe'de attı.
 
Olcay Şahan ayrıca, 9'ar golle takımın en skorer oyuncuları olan Holosko ve Almeida'yı da yakalamış oldu.
 
26 yaşındaki orta saha oyuncusu, teknik direktör Abdullah Avcı tarafından dün açıklanan 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki Andorra ve Macaristan milli maçlarının aday kadrosuna ilk kez çağrıldı.
 
Almeida 42 gün sonra sahada
 
Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Almeida, 42 gün sonra sahalara döndü.
 
Süper Lig'in 20. haftasında, 1 Şubat'ta Kardemir Karabükspor ile yapılan maçta sakatlanan Portekizli futbolcu, Kasımpaşa maçında ikinci yarının başında Holosko'nun yerine oyuna dahil oldu.
 
Cüneyt Çakır'a "Manchester" göndermesi
 
Beşiktaşlı taraftarlar, zaman zaman verdiği kararları beğenmedikleri maçın hakemi Cüneyt Çakır'ı ilginç biçimde protesto etti.
 
Taraftarlar, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United-Real Madrid maçındaki bazı kararları nedeniyle İngilizler tarafından yoğun biçimde eleştirilen Çakır için "Burası İnönü, Manchester değil" diye tempo tuttu.