Beyoğlu ile Bükreş "kardeş" oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul'un Beyoğlu Belediyesi ile Romanya'nın Bükreş Belediyesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaklaşık 500 yıldır farklı dinlere, dillere ve kültürlere sahip insanların birlikte yaşadığı ilçedeki kültürel farklılıkları bir arada tutmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.
 
Demircan, küreselleşen dünyada farklı şehirlerin birbirinden uzak kalamadığını vurgulayarak, "Şehirler birbirleriyle dostluklar kuruyor. Kurulan komşuluktan da çok şey öğreniyorlar. Çağımızın şehirleri birbiriyle alışverişe geçtiğinden bu bağların anlamlı bir yola girmesi için belediyelerin kardeşlik anlaşmalarını koordine etmesi lazım. Romanya ile işbirliğimiz her zaman var" diye konuştu.
 
Bükreş 1. Bölge Belediye Başkanı Andrey Ioan Chiliman da işbirliğini önemsediklerini belirterek, "Bu anlaşma, sadece benzerlikleri olan iki ülke arasında atılmış bir adım değil, aynı zamanda iki eski dostun adımıdır" dedi. Chiliman, Bükreş ve İstanbul'un aynı şehir kültürüyle birbirine bağlı olduğunu ifade ederek, "Bükreş'in gelişimi, Türk iş adamları olmadan gerçekleşemezdi. Her iki ülkeyi birbirine bağlayan birçok gelenek var" diye konuştu. Konuşmaların ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ile Bükreş 1. Bölge Belediye Başkanı Chiliman, protokolü imzaladı.
İmza törenine, Romanya'nın İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu da katıldı.