Beyoğlu'nda polise saldırı: 1 yaralı

Beyoğlu'nda devriye gezen, güven timine bağlı polis ekibine ateş açılması sonucu 1 polis yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyoğlu Sururi Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis ekibine ateş açıldı. Saldırıda 1 polis kolundan yaralanırken, kaçan saldırganların yakalanması için bölgeye takviye ekipler yönlendirildi.

Olay saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Keramet Sokak üzerinde şüpheli 3 kişiyi durduran 2 kişilik güven timi, bu kişilerin üzerini aramak istedi. Ancak zanlılardan biri silahını çekerek polislere ateş açtı. Polislerden biri kolundan yaralanırken, diğeri saldırganlara silahla karşılık verdi. Ancak 3 zanlı, kısa süreli çatışmadan sonra ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. 

Yaralı polis memuru ekip otosuyla yakındaki özel bir hastaneye kaldırılırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

5cfae63c97b57ef6897c442f5c281638.jpg

Olay Yeri İnceleme ekibi de saldırının meydana geldiği sokağa güvenlik şeridi çekerek delil toplamaya başladı.

Saldırganların yakalanması için polis ekiplerinin bölgedeki arama çalışmaları devam ediyor. 

Yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

'Adi, asayişe müessir bir olay'

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Adi, asayişe müessir bir olay. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba sarf ediyor" dedi.  

Çalışkan, Acıbadem Taksim Hastanesi'ne gelerek, saldırıda yaralanan Güven Timleri Şube Müdürlüğü'nde görevli yaralı polis memuru Emre Demir'i ziyaret etti.  

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklama yapan Çalışkan, yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Adi, asayişe müessir bir olay. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba sarf ediyor. Bugün yakalarız. Arkadaşımızın durumunda da bir sıkıntı yok. Saldırganlar 3 kişi, ama asayişle ilgili bir konu. Arkadaşlarımız gereğini yapacak" ifadelerini kullandı.  

Çalışkan, açıklamanın ardından hastaneden ayrıldı.  

Beyoğlu Sururi Mahallesi Keramet Çıkmazı Sokak'ta, devriye gezen polisler şüphelendikleri 3 kişiyi durdurmak istemiş, bu sırada, şahıslardan biri, kimlik kontrolü yapmak isteyen polise silahla ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu bir polis memuru kolundan yaralanmıştı.

Kaynak: (AA, DHA)