Bilanço beklentisiyle yön yatay

Piyasalarda ikinci çeyrek mali tablolara yönelik 'bekle-gör' havası hakim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Dış piyasalara paralel görüntü içinde olan İMKB’de yeni gün yatay seyirle başladı. Açılışını 72 puan düşüşle 57.497 puandan yapan Bileşik Endeks 57.300 bölgesinde dengeli tablo sergiliyor.

Yurtdışında bilanço dönemine girilmesiyle şirketlerin performansını mercek altına almaya başlayan piyasalarda ilk olarak Alcoa’nın karnesine olumlu not verildi. Şirketin hisse başı kârı beklentilerin üzerinde gelerek bilanço sezonu için olumlu sinyaller verdi.

Ancak, Hindistan’ın ikinci en büyük yazılım şirketi olan Infosys’in açıkladığı mali sonuçlar tahminlerin altında kaldı.

Bugün ABD kapanışı sonrası Intel’in bilançosu gelecek. Intel de Alcoa gibi endeks üzerinde zayıf bir ağırlığa sahip. Ama yine de tüm teknoloji sektörüne yönelik öncü bir gösterge olması açısından yakından izlenecek.

Bu arada Şanghay Bileşik Endeksi kısmen gayrimenkul alımına dair düzenlemelerin gevşetileceğine yönelik beklentiler nedeniyle son iki günde yüzde 3 yükselmesinin ardından bugün bankacılık düzenleme kurumunun aksi yönde yaptığı açıklamalarla yüzde 1.6 geriledi.

Günün takip edilecek verileri arasında Almanya ZEW endeksi ile ABD dış ticaret ve bütçe dengesi var.

Faiz ve dolar da sakin

Hazine bugün 25.04.2012 vadeli 651 günlük yeni gösterge tahvilin ilk ihracını gerçekleştirecek. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faizse yüzde 8.49 seviyesinde işlem görüyor.

Uluslararası piyasada euro/dolar gün içerisinde 1.2550 sent seviyesinde seyrederken, Dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.5575/1. 5605 düzeyinde.

 

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir