Bilanço iyimserliğine bağlı yükseliş hakim

İMKB 58.800 bölgesini test etti, dolar ve faiz dünün altında seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında yurtdışına paralel hareket devam ediyor. Endeks, 345 puan artışla 58.459 puandan açılırken, 58.822 seviyesine kadar çıkıldı. İMKB-100 saat 10:05 itibariyle 58.805 (+691) puanda yer alıyor.

ABD cephesinde dün bilançolara bağlı iyimserliğin etkisiyle yeniden toparlanmaya geçildi. Bununla birlikte kapanış sonrası IBM ve Texas Instrument bilançolarında ciro rakamlarının beğenilmemesi Japonya borsasında teknoloji hisseleri öncülüğünde satışlara neden oldu. Japon Nikkei bugün yüzde 1,15 değer kaybetti.

Çin Merkez Bankası’nın kurda zayıflamaya izin vereceği görüşlerinin desteğiyle ise Şanghay Borsasında değer artışı yüzde 2’ye ulaştı.

ABD vadeli ve Avrupa endekslerinde artı seyir sürüyor.

Bugün ABD’de konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile içeride merkezi yönetim borç stoku verisi açıklanacak. Yurtdışından Apple, Bank of NY Mellon, Goldman Sachs, Harley Davidson, Johnson & Johnson, Pepsi ve Yahoo bilançoları takip edilecek.

Euro/Dolar 1.30 seviyesinde

Uluslararası piyasada euro/dolar yeniden 1.30 sent bölgesine geldi. Yurtiçinde ise dolar 1.5320 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bankalararası piyasada dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.5310/1.5340 düzeyinde.

Diğer yandan tahvil-bono piyasasında gevşeme eğilimli sakin seyir izleniyor. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 8.41 seviyesinde. Gösterge faiz dün spot piyasada yüzde 8.47’den kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir