Bileşik Endeks hız kesti

İlk seansta 62.503 ile yeni zirvesini yapan İMKB, 62.193 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Günün ilk seansında yeni zirve seviyesini kaydeden borsada yükseliş hız kesti. Endeks kapanışını 66 puan eksiyle 62.193 puandan gerçekleştirdi.

Yakalanan olumlu havayla dün 62 bin bölgesine ulaşan hisse senetleri piyasasında bugün alıcılı seyir ivme kaybetse de 62.503 puanla yeni zirve test edildi. Kar satışlarıyla en düşük 61.972 puanı gören İMKB'de ilk seans 62.193 puandan tamamlandı. Günün ilk yarısında 968 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Yurtiçinde merakla beklenen ikinci çeyrek büyüme yüzde 10.3 ile piyasa beklentisini aştı. Ancak piyasada veri sonrası önemli bir değişim gözlenmedi.

Yurtdışında ise Japonya'da Naoto Kan yeniden iktidar partisi olan DPJ liderliğine seçildi. Gözler bu gelişme sonrası hemen Dolar/Yen paritesine çevrildi ve paritede gevşek tablonun sürdüğü görüldü.

Yurtdışı endekslerde ise karışık görünüm hakim. ABD vadeli işlemlerde ve Avrupa endekslerinde zayıf seyir izlenmeye devam ediliyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.29'un üzerinde kalmaya çalışırken, Dolar/Yen 83.30 seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinse Dolar 1.5040, Euro 1.9290 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında da yatay tablo etkili. Dün yüzde 8 seviyesinin altına sarkan ve spot kapanışını yüzde 8.03 seviyesinden yapan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette faiz şu sıra yüzde 8.03 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir