Biletlerin çoğu tükendi

Milli Piyango İdaresinin yılbaşı özel çekilişi için bastırdığı biletlerin yüzde 88'i satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 500 milyon liralık biletin yüzde 88'ine karşılık gelen 440 milyon liralık bölümü 21 Aralık akşamı itibarıyla tükendi. Söz konusu rakam geçen yıl bu tarihlerde yüzde 80'lere yakın seyrediyordu. Satış işlemi, yılbaşı çekilişinin yapılacağı 31 Aralık Perşembe günü itibarıyla sona erecek. 

AA muhabirinin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre İdare, yılbaşı özel çekilişinde vatandaşın yanı sıra Hazine, diğer kamu kuruluşları ve bayilere de büyük paralar kazandıracak. 

Yılbaşı özel çekiliş biletlerinin tümünün satılması halinde vatandaşa 289 milyon 465 bin lira ikramiye dağıtılacak. Bunun 55 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Özel çekilişin diğer büyük ikramiyeleri de 1 adet 5 milyon, 1 adet 3 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon lira olacak. 

Bayiler 64 milyon liralık gelir elde edecek 

Yılbaşı çekilişi, bayileri de zengin edecek. Piyango satışı karşılığında yüzde 15'lik satış komisyonu alan bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdare'den 57 milyon 510 bin lira seviyesinde satış komisyonu alacak. 

İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 266 bin lira dolayında ikramiye ödeme primi verilecek. Başbayi aracılık komisyonları da yaklaşık 2 milyon 297 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve başbayilere de 64 milyon 72 bin lira dolayında hasılat sağlamış olacak. 

Ortak bilet alanlar biletin arkasını imzalamalı 

Öte yandan, Milli Piyango İdaresi yetkilileri, ortak bilet alanların, biletlerin arkasını imzalaması gerektiğini belirtti. 

Yetkililer, tüm şans oyun biletlerinin arkasına ad ve soyadı yazılarak imzalanmasının güvenlik açısından önemli olduğunu, biletin birden fazla kişi tarafından imzalanmasının da ortaklık olarak değerlendirildiğini kaydetti. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bir bilete isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için biletin, çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibarıyla herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekiyor. 

Kendini ibraz eder nitelikte olmayan, sahte, tahrifat yapılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar parçası kopmuş biletlere ikramiye ödenmiyor. 

Kendini ibraz eden biletlerden, ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ikramiye ödeniyor.