Bilişim Vadisi için imzalar atıldı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, GYTE, KOSGEB ve TSE'nin taraf olduğu Bilişim Vadisi'nin Kurucu Heyet Protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), KOSGEB ve Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) taraf olduğu Bilişim Vadisi'nin Kurucu Heyet Protokolü'nün taraflar arasında imzalandığını bildirdi.

Topaca, Bilişim Vadisi ile ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığına sunulmak üzere hazırlanacak dosyanın oluşturulması amacıyla Kocaeli Valiliği Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu'nda yapılacak toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Bilişim Vadisi'nin kurulması için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Vali Topaca, bu amaçla önceki günlerde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Rektörü Prof. Dr. Orhan Şahin ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Ankara'ya gittiklerini söyledi.

Bilişim Vadisi için çalışmalar başlayacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, GYTE, KOSGEB ve TSE'nin taraf olduğu Bilişim Vadisi'nin Kurucu Heyet Protokolü'nün taraflar arasında imzalandığını bildiren Vali Topaca, şöyle devam etti:

"Bilişim Vadisi'nin işlemlerini, sürecini tamamlama yönünde çalışmalarımıza başlıyoruz. İmzaladığımız protokol, Kurucu Heyet Protokolü. Bu süreç içerisinde biz bir dosya hazırlayacağız. Hazırlanan dosya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan değerlendirme kurulunda değerlendiriltikten sonra Bakanlar Kuruluna sunulacak. Bakanlar Kurulu da uygun gördükten sonra karar süreci sonuçlanmış olacak. Bakanlar Kurulu'dan bugünden nasıl bir karar çıkacağını kesin bir şekilde ifade etmek doğru olmaz. Bakanlar Kurulunun kararına göre, süreç kesinleşmiş olacak."

Bugün ise bakanlık tarafından değerlendirilecek dosyanın hazırlanmasına ilişkin ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya geldiklerini kaydeden Topaca, "Buradaki GYTE, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla bir iş bölümü yapacağız. Çünkü, dosyanın içerisinde bulunması gereken epey bir bilgi ve belge var. Onların hazırlığını ocak ayı içerisinde tamamlayıp, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına sunmayı planlıyoruz. Süreç, inşallah bu şekilde devam edecek. Bugünden itibaren  Bilişim Vadisi ile ilgili tam alan sınırlarının da belirlendiği teklifimiz burada oluşturacak komisyon tarafından tespit edilecek. Daha sonra Bakanlığa sunacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir